Imagini HD ale erupției vulcanului Merapi

Vulcanul Merapi se află în provincia Java din Indonezia Centrală; are o înălțime de aproximativ 2968 metri și este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia, dar și din lume. Începând cu anul 1548 a erupt de 68 de ori, iar din data de 26 octombrie 2010 vulcanul Merapi a început o nouă și puternică erupție. Până în prezent 273 de persoane și-au pierdut viața în urma erupției, iar peste 300.000 au fost evacuate. Vulcanul continuă să reprezinte o amenințare pentru populație, deși a înregistrat o scădere semnificativă a activității sale eruptive. Merapi a mai erupt în 1930, iar atunci 1.300 de oameni și-au pierdut viața. În limba indoneziană Merapi înseamă vulcan. Fotografiile următoare au fost captate prin satelit.

Erupția vulcanului Merapi din data de 6 septembrie 2006

Erupția vulcanului din data de 11 noiembrie 2010

11 noiembrie 2010


11 noiembrie 2010

12 noiembrie 2010

15 noiembrie  2010

15 noiembrie  2010 – Fotografii în infraroșu (scurgerile de lavă sunt cele de culoare gri, iar vegetația este de culoare roșie)

Sursa: amazingdata.com

7 comments on “Imagini HD ale erupției vulcanului Merapi

  1. Îmi fac bine aceste imagini. Adică văd cât sunt de mică şi-mi dau seama că oricum nu pot schimba lucrurile din jur. E o glumă, dar chiar are un substrat. Felicitări pentru calitatea blogului. E printre favoritele mele.

  2. Fără să exagerez,te felicit din suflet.Ai reuşit să aduci bloggeritul la rang de artă,sinceră să fiu.
    Nu există nici măcar un articol plictisitor.Dacă pierd uneori şirul pentru că sunt plecată,le iau la rând pe toate de la ultimul citit de mine până la cel mai recent postat.
    Îţi mulţumesc pentru efortul depus!Îmi aduci de fiecare dată o expresie de uimire pe chip! 😀

    • Multumesc din tot sufletul, Spirit Nocturn, pentru cuvinte tale! Reprezintă cea mai frumoasă răsplată pentru toata munca mea! Ma bucur ca iti plac postarile mele si sa stii ca te astept pe pagina mea intotdeauna cu mare drag! Cu prietenie, Alice

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s