Cea mai micuță mașină din lume

Constructorul britanic Perry Watkins a realizat cea mai mică mașină din lume, care poate fi înmatriculată și care poate ajunge la o viteză maximă de 60 de km/h.

La doar 1.2 metri înălțime, 1,5 m lungine și la o aproape imposibila lățime de 60 de cm, minusculul vehicul poate să fie ușor depășit de alte mașini mai mari și mai puternice.

Dar Watkins s-a asigurat că va avea destulă putere pentru a concura cu mașini mai mari la o viteză maximă de 60 de km/h.

Cu toate ca s-ar putea să nu facă față prea bine pe autostrăzi, mașina are centură de siguranță, dar  și câteva ”flăcări” care reprezintă un plus la capitolul ”cool”.

Caroseria provine de la o mașinuță de copii readaptată și revopsită, iar sașiul provine de la un ATV Shanghai Shenke. Pe de altă parte, cauciucurile se pot regăsi și pe motocicletele Monkey.

Mașina va fi expusă la un show specializat în Essen, Germania, pe data de 27 noiembrie 2010.

Nu este prima data când  Perry Watkins a proiectat un vehicul ciudat. Acum câțiva ani el a inaugurat un automobil plat cu o înălțime de doar 60 de cm de la sol și care putea atinge 160 km/h.

Sursa: picspux.blogspot.com

4 comments on “Cea mai micuță mașină din lume

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s