Fengdu – Orașul Fantomelor

Fengdu este situat pe dealul Ming, în partea nordică a râului Yangtze și reprezintă o atracție pentru turiștii din întreaga lume care doresc să afle mai multe despre viziunea chinezilor referitoare la Viața de Apoi. Vizitatorii descoperă stiluri unice de arhitectură, dar și lecții de viață, cum că binele este răsplătit cu bine, iar răul cu rău.

Oraşul a fost ridicat cu aproape 2000 de ani în urmă, în timpul dinastiei Han (206 î.Hr.-220 d.Hr.), atunci când cei doi oficiali au decis să se retragă și trăiască în această zonă, sperând că vor deveni în cele din urmă, nemuritori. Yin şi Wang – numele celor doi – au fost combinate în timpul unei dinastii de mai târziu și însemna “Regele Infernului”.

Cele mai multe repere din Fengdu (sau Oraşul Fantomelor) poartă nume de referinţă din viaţa de apoi: ” Turnul Ultima Privire”, “Podul Nu-Mai-E-Nimic-De-Făcut”, “Trecătoarea Fantomelor Torturate”. În zonă sunt statui și alte reprezentări artistice ale fantomelor şi demonilor, lucrări terifiante care sugerează ce se întâmplă cu cei care nu au dus o viață cumpătată.

Figura gigantică se numește Regele Fantomă, şi deţine un loc în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare sculptură realizată în stâncă. La 138 de metri înălţime şi aproximativ 217 metri lăţime, Regele Fantomă poate fi observat din orice punct al orașului.

Sursa: atlasobscura.com

3 comments on “Fengdu – Orașul Fantomelor

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s