Când englezii au ajuns în Australia au văzut un animal ciudat care țopăia. Au întrebat băștinașii prin semne, care este numele animalului. Răspunsul primit a fost “Kan-ghu-ru”, iar colonizatorii au luat ca atare denumirea, crezând că așa se numește marsupialul. După mult timp cercetătorii au constatat că, de fapt, cuvântul însemna:”Nu înțeleg!”.
Sursa: c0ntent.com
Thanks for the backlink!
Cheers!
With pleasure! 😉
stii ce ma impresioneaza pe mine la canguri? ca se nasc singuri, si se catara pe blana mamei si intra absolut singuri in marsupiu, unde se alapteaza. stiu ei sa faca asta, fara niciun ajutor de veterinar… e tare, nu? fiul meu e dornic sa fie veterinar… de canguri. spor/t lui! si noua tuturor.
Hmm.. nu e chiar asa. De fapt, la nastere puiul este incomplet dezvoltat; el este mic, golas, fara ochi si urechi, cu membrele nedezvoltate. Mama il ia cu gura si il introduce in punga abdominala numita marsupiu, de unde si denumirea grupului de animale marsupiale. Buzele puiului concresc cu mamelonul mamei si astfel laptele se scurge direct in gura lui; el ramane prins de mamelon pana la dezvoltarea completa, care are loc dupa 8 luni, cand paraseste punga hranindu-se singur. In punga se intoarce numai in caz de primejdie.
Succes fiului! 😉
Ce micuţ e! Cred că trebuie hrănit cu biberonul.
Da.. asa este!
Pingback: Scara « Ionel băiat bun
Ce haios este , si ce fragil pare 😛
Este, intr-adevar, foarte fragil si scumpic :X