A fost descoperit un manuscris rar aparținând lui Leonardo da Vinci

Oficialii oraşului francez Nantes au prezentat luni într-o conferință de presă un manuscris atribuit lui Leonardo da Vinci și care se afla într-un teanc de documente vechi de peste 130 de ani.

Image credit: Reuters

Şeful Nantes Bibliotecii din Nantes, Agnes Marcetteau, a afirmat că manuscrisul a fost scris invers și cel mai bine ar putea fi citit în oglindă.

Acesta a fost descoperit printre aproximativ 5.000 de documente care au fost donate municipalității în anul 1872 de către Pierre-Antoine Labouchere, un bogat colecţionar al timpului.

“El a fost cel mai probabil, scris în limba italiană în secolul al XV-lea, iar acum trebuie descifrat.”, a mai declarat Marcetteau reporterilor care s-au adunat pentru a vedea importanta descoperire. Textul fragmentului urmează să fie descifrat şi examinat cu atenţie de către experţi.

Aceasta este a doua oară când o piesă rară a fost găsită în documentele lui Labouchere. În 2008, cercetătorii au descoperit o partitură originală, semnată de Wolfgang Amadeus Mozart.

Da Vinci, care a trăit între 1452-1519, este cunoscut pentru celebrul tablou Mona Lisa, (expus în Muzeul Luvru), şi a fost unul dintre principalii pictori, oameni de ştiinţă şi gânditori ai Renaşterii. În anul 1486, el a proiectat strămoșul elicopterului – un prototip pentru o maşină care zbura cu o aripă rotativă și pe care îl denumise ”Șurubul aerian”.

Sursa: discoveryon.info

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s