E-mail-ul și roșiile

Un bărbat fără loc de muncă a aplicat pentru postul de office boy la compania Microsoft. Directorul de la departamentul HR l-a intervievat iar apoi, ca test, l-a pus să curețe podeaua.

“Ești angajat”, a spus directorul. ”Dă-mi adresa de e-mail şi îți voi trimite cererea pentru a o completa, precum şi data la care ai putea să vii la muncă”.

Băbatul a răspuns: “Dar nu am nici calculator, nici e-mail.”

“Îmi pare rău”, a declarat managerul de la resurse umane. ”Dacă nu ai un e-mail, înseamnă că nu exişti. Şi deci dacă nu exiști, nu poți avea un loc de muncă. ”

Omul a plecat fără nicio speranță. Avea doar 10 dolari în buzunar. S-a hotărât să meargă la un supermarket și a  cumpărat o ladă de roșii de 10 kg, după care a plecat să vândă roșiile din ușă în ușă. În mai puţin de două ore a reuşit să își dubleze capitalul. A repetat operaţie de trei ori şi s-a întors acasă cu 60 dolari.

Bărbatul și-a dat seama că poate supravieţui în acest mod şi a început să meargă zi de zi să vândă roșii. Astfel, banii s-au dublat, apoi triplat de la o zi la alta.

La scurt timp, și-a cumpărat o căruţă, apoi un camion, iar apoi a avut propria sa firmă de vehicule pentru livrare.

5 ani mai târziu, bărbatul a devenit unul dintre cele mai mari retaileri de produse alimentare din Statele Unite și a vrut să-şi planifice viitorul familiei sale, hotărându-se să-și facă asigurare de viaţă. Așa că a sunat un broker şi și-a ales un plan de protecţie.
Când conversaţia a luat sfârșit, brokerul l-a întrebat care este e-mail său, la care bărbatul a răspuns, “Nu am e-mail.”
Brokerul, curios, i-a replicat: “Nu aveți e-mail, dar totuşi ați reuşit să construiți un imperiu. Vă puteți imagina ce ar fi putut ajunge dacă aţi fi avut poşta electronică?! ” Bărbatul s-a gândit câteva secunde și i-a răspuns, “Da, aş fi fost un office boy la Microsoft!”
Morala povestirii:

Morala 1: Internetul nu este singura soluţie pentru viaţa dvs.

Morala 2: Dacă nu aveţi Internet și munciți din greu, ați putea ajunge milionar.

Morala 3: Dacă aţi citit acest mesaj, înseamnă că aveți calculator și implicit e-mail, deci sunteți mai aproape de funcția de office boy/ girl, decât de statutul de milionar 😉

Sursa: frenzyindia.blogspot.com

3 comments on “E-mail-ul și roșiile

  1. multi dintre noi nici macar aproape de funcția de office boy/girl nu sunt 🙂 stiu cateva cazuri… morala e buna… insa mentalitatea conteaza mult… 🙂 multi sunt doar vanatori de vise si atat …

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s