Cum miroase un joc?

Cea mai nouă găselniță a industriei jocurilor este să transpună lumea virtuală cât mai mult în realitate. Console de jocuri precum Kinect de la Microsoft mută caracterele din joc în mijlocul sufrageriei utilizatorilor și, mai nou, experiența poate fi completată prin mirosurile unor elemente din joc.

ScentScape este un dispozitiv care, odată conectat la un computer, poate emana mirosuri specifice imaginilor virtuale. Dacă personajul traversează, spre exemplu, o pădure, jucătorul din spatele calculatorului va fi învăluit de miros umed de pini și alte plante. Apoi, dacă ajunge pe malul unei ape, în cameră va fi emanat mirosul specific apei sărate a oceanului.

Compatibil cu computere și console de jocuri, ScentScape poate emana o varietate de mirosuri corelate cu decorul în care se regăsește caracterul din joc. Deocamdată, prestabilite sunt cam 20 de mirosuri, dar Scent Sciences, compania din spatele dispozitivului care costa 70 de dolari, speră sa completeze lista și chiar să le permită utilizatorilor să contribuie.

Sursa: businessmagazin.ro

One comment on “Cum miroase un joc?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s