Piranha – bestia apelor

Piranha sunt cei mai feroci peşti din lume. Chiar şi cel mai formidabili peşti,  rechinii sau baracudele, atacă de obicei pești mai mici decât ei înșiși. Dar piranha atacă vietăți cu mult mai mare decât ei înșiși. Devorează chiar și un deget de la o mână coborâtă din neatenţie în apă; peștii mutilează oameni în fiecare oraş care are cursuri de apă în Paraguay. Sângele din apă îi excită la nebunie. Ei sfâșie păsările sălbatice rănite, dar și cozile peştilor mari care au fost prinși în undițe, pe măsură ce se zbat epuizați.

Piranha este un peşte micuț, cu botul scurt și cu un maxilar inferior puternic, cu dinţii acuțiți ca ai unui rechin, dar tăioși precum un aparat de ras, iar mușchii maxilarului posedă o mare putere. Turbat și furios, este întruchiparea răului. Dacă bovinele intră în apă, acestea nu sunt de obicei atacate, dar dacă din întâmplare un piranha mușcă dintr-o victimă, sângele atrage întreaga ”ceată” a bestiilor, iar animalul atacat nu mai poate scăpa, fiind devorat în viață. În câteva secunde.

Anul trecut, în octombrie, un pescar britanic a prins unul dintre cele mai mari exemplare de “piranha gigant” sau ”pește-tigru” văzute vreodată. Pescarul, în vârstă de 52 de ani, a reușit captura în timpul unei expediții pe râul Congo din Africa. Expediția a fost condusă de Wade, gazda emisiunii “River Monster Show” difuzată la televiziunea ITV. Acesta a declarat că a avut mare grijă când a adus la mal acest specimen de 45 de kilograme și un metru și jumatate lungime.

”Este fără îndoială un piranha gigant. Simplu spus, este o bestie”, a declarat Wave. Pescarul curajos s-a chinuit 8 zile pentru a momi pestele și la scurt timp după ce l-a prins, l-a eliberat. “Dinții peștelui sunt cam la fel de lungi ca și ai unui rechin alb. Are și o mușcatură foarte puternică și se știe că ataca oameni și  crocodili”, a mai povestit Wave, pentru dailymail.co.uk. Momeala folosită a fost un somn întreg și o undiță care rezistă la o greutate de 100 de kilograme.

Sursa: dailymail.co.uk

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s