Cremele pe bază de colagen pentru reducerea ridurilor sunt bani aruncaţi pe fereastră

Specialiştii britanici sunt de părere că produsele cosmetice pe bază de colagen sunt bani aruncaţi pe fereastră, deşi în reclamele la acestea se afirmă că în timp reduc ridurile şi întineresc pielea, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiştii mai spun că moleculele de colagen din loţiunile şi cremele cu nume ispititoare sunt atât de mari încât nu pătrund deloc în piele şi rămân pe faţă până la prima spălare. Astfel, se poate spune că banii clienţilor se duc pe apa sâmbetei.

Criticile au apărut în urma unui studiu coordonat de organizaţia de binefacere Sense About Science.

În topul acestor critici s-au situat afirmaţiile companiilor de cosmetice legate de cremele pe bază de colagen.

Colagenul este o proteină care tonifică pielea şi îi menţine elasticitatea. Având în vedere că nivelul de colagen scade odată cu vârsta, proteina a devenit ingredientul cheie în multe creme pentru întinerirea tenului şi estomparea ridurilor.

Autorii studiului au analizat creme de faţă de top, unele dintre acestea costând peste 15 euro tubul de 15 mililitri. Deşi conţin sfere de colagen care ar trebui să combată ridurile, cearcănele şi pungile de sub ochi, specialiştii spun că moleculele de colagen sunt prea mari ca să poată penetra pielea.

“Ideea de la baza acestor produse este că moleculele de colagen pătrund în piele şi ajută proteina conţinută în mod natural de piele. Sferele de colagen sunt însă mult prea mari, iar pielea respinge astfel de substanţe”, a spus Richard Guy, profesor de ştiinţe farmaceutice la Universitatea din Bath.

Un alt specialist, Blana Sengerova, de la Universitatea din Oxford, biochimist, spune că se simte foarte frustrată când vede reclamele la creme pe bază de colagen, ştiind că acestea nu acţionează aşa cum susţin producătorii.

Jonathan Hadgraft, profesor de chimie la Universitatea din Londra spune că se estimează că 60% din aceste creme pătrund în piele, însă în realitate majoritatea cremei rămâne pe piele. “Dacă ar pătrunde în piele şi ar intra în sânge, ar trebui să fie clasificate ca fiind medicamente”, a declarat el.

Un reprezentat al L’Oreal a spus că firma sa a combinat colagenul dezhidratat în anumite produse. “Combinate cu alte ingrediente aplicate pe piele, sferele de colagen îmbunătăţesc cu până la nouă ori calitatea epidermei, creând un efect de hidratare şi dând fineţe pielii”, a spus el.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s