S-a deschis cel mai înalt restaurant din lume

Cei care vor să ia masa la restaurantul ”din cer” trebuie să meargă până în Dubai și să urce cu liftul până la etajul 122 al celei mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa.

Trebuie spus că nu este recomandat sub nicio formă celor care au rău de înălțime pentru că restaurantul este construit la 422 de metri de sol. Pentru toți ceilalți, o cină aici ar reprezenta “una dintre cele mai luxoase și impresionante experiente de acest gen din lume”, dupa cum afirmă reprezentanții Emaar Hospitality Group, una dintre diviziile dezvoltatorului imobiliar Emaar.

Situat la doar două nivele sub puntea de observație a clădirii, restaurtantul are o capacitate de 210 locuri, o recepție foarte încăpătoare și spații create pentru cine private.

Clădirea care îl gazduieste este renumită pentru apartamentele sale luxoase, birourile și design-ul marca Giorgio Armani. De asemenea, oaspeții pot utiliza turnul de observație al clădirii, în schimbul unei taxe de 27 de dolari.

Dezvoltatorul a investit 1,5 miliarde de dolari în acest turn impunator, denumit dupa președintele Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Khalifa bin Zayed al Nahayan, care a sprijinit Dubaiul în mijlocul crizei financiare globale. Astfel, companiile de stat din Dubai au fost salvate de la faliment printr-un ajutor de 10 miliarde de dolari, venit din partea autorităților din Abu Dhabi.

Sursa: businessmagazin.ro

2 comments on “S-a deschis cel mai înalt restaurant din lume

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s