Știți să vă cumpărați o imprimantă?

Doriți o imprimantă care să poată tipări poze la o calitate perfect comparabilă cu cele din laborator, iar documentele dvs să fie tipărite la viteze foarte mari și nu știți care este cea mai bună? Ei bine, există câteva mici secrete pe care dacă nu le știți în momentul achiziționării unei imprimante, s-ar putea să aveți unele surprize neplăcute.

Ei bine, atunci când cumpărați o imprimantă, nu achitați doar produsul de la raft – imprimanta în sine; trebuie să țineți cont de faptul că prețul imprimantei implică două costuri: costul de achiziție și costul de folosire. Costul de achiziție se referă la prețul pe care îl plătiți atunci când cumpărați imprimanta, iar costul de folosire este alcătuit din costurile consumabilelor (cerneală, hârtie, materiale de întreținere etc). Din păcate, uneori se întâmplă ca aceste  costuri de folosire să se ridice mult peste prețul plătit pentru achiziția inițială, în special datorită costurilor cu cerneala, deoarece – de cele mai multe ori – capacitatea cartușelor este calculată in condițiile tipăririi „draft”, adică la cea mai slabă calitate. Credeți că faceți o economie dacă prețul este tentant, dar de fapt plătiți cu mult mai mult mai târziu.

Așadar, în primul rând trebuie să fiți extrem de atenți la consumabile, iar din această cauză este recomandat să verificați dacă imprimanta pe care o doriți este compatibilă cu folosirea unui sistem CISS. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, CISS (Continuous Ink Supply System) reprezintă un sistem de alimentare continuă cu cerneală. Eu recomand CISS deoarece este un sistem de calitate, practic, dar și economic. Pentru a vedea compatibilitatea imprimantei dvs cu sistemul CISS puteți folosi site-ul www.cissmarket.ro, deoarece reprezintă un ghid perfect în alegerea imprimantei.

Dacă nu știți ce să alegeți mai bine, inkjet sau laser, sfatul specialiștilor de la CISSmarket este să optați pentru o imprimantă inkjet. Aceasta este mai flexibilă, adică puteți tipări și alb negru și color, atât pe hârtie normală, cât și pe hârtie foto. De pe altă parte, laserul tipărește în general alb/negru (iar color pot tipări numai modelele scumpe) și în general numai pe hârtie normală. Un avantaj major al imprimantei inkjet este faptul că este mult mai accesibilă ca preț, dar și ocupă mai puțin loc.

În cazul în care mai aveți întrebări sau nelămuriri, puteți apela cu încredere la specialiștii CISSmarket, deoarece aceștia vă pot oferi o recomandare personalizată și stau întotdeauna la dispoziția dvs.

One comment on “Știți să vă cumpărați o imprimantă?

  1. sfaturi utile.sti cum se intampla,te grabesti nu cunosti iar cand ajungi acasa constati ca ai luat o mare tepa.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s