Crina Coco Popescu, prima alpinista care a realizat circuitul “Seven Volcanoes”

Crina Coco Popescu a devenit prima alpinistă din lume care a încheiat cu succes circuitul “Seven Volcanoes” după ce a cucerit Mount Sidley (4.285 metri), cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Realizarea “Seven Volcanoes” presupune escaladarea celor mai înalți vulcani de pe cele șapte continente.

Crina a cucerit Mount Sidley alaturi de Alex Abramov, Mario Trimeri si Scott Woolams. In varsta de 16 ani, Coco a devenit prima alpinista care a urcat pe Mount Sidley.

“Eram conștienți că suntem prima echipă ce urcă pe acest munte și acest lucru l-am simțit când am căutat prin încercări repetate ruta către vârf. Am parcurs toată creasta, urmărind altimetrul, să vedem care e cel mai înalt punct al ei. Am găsit două vârfuri apropiate ca înălțime – cele mai înalte. Pe creastă eram legați în coardă și, în mod firesc, am fi ajuns într-o anumită ordine pe vârf. Așa că ne-am așteptat unii pe alții și am pus piciorul pe vârf toți în același timp, împărțind bucuria premierei”, a declarat Crina Popescu.

De asemenea, în data de 4 ianuarie 2011, Crina a cucerit vârful muntelui Vinson din Antarctica, ceea ce a însemnat atingerea celui de-al șaselea vârf din circuitul “7 Summits” (cele mai înalte vârfuri de pe cele șapte continente).

Crina “Coco” Popescu mai deține două recorduri: este cea mai tânără alpinistă care a escaladat vârfurile Kilimanjaro – Uhuru Peak (la 14 ani) și Carstensz Pyramid din Indonezia (la 15 ani).

Sursa: Hotnews

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s