Vulpea, cel mai bun prieten al omului preistoric

Oamenii preistorici preferau vulpea ca animal de companie şi nu câinii, arată un nou studiu.

Cercetătorii au analizat rămăşiţele dintr-un cimitir preistoric din Iordania, unde au găsit o vulpe care era înmormântată alături de un om. Fosilele au fost datate la mii de ani înainte ca câinii să devină cei mai buni prieteni ai oamenilor.

Echipa de la Universitatea Cambridge crede că acest caz fără precedent arată o legătură emoţională între oameni şi vulpi.

Cercetarea sugerează că vulpea era ţinută ca animal de casă şi a fost îngropată pentru a sta alături de stăpânul ei şi în viaţa de apoi.

Cimitirul din Uyun-al-Hammam, în nordul Iordaniei, are aproximativ 16.500 de ani, cu 4.000 mai vechi decât primele dovezi ale înmormântării câinilor alături de oameni.

Oamenii de ştiinţă spun însă că această prietenie între om şi vulpe a fost de scurtă durată, întrucât este puţin probabil ca vulpile să fi fost pe deplin domesticite şi prin urmare, oamenii au început să ţină în casele lor câini, care erau mai prietenoşi.

Vulpile pot fi domesticite de oameni, însă procesul nu este uşor, întrucât ele sunt foarte sperioase şi timide. Aşa că, poate din această cauză, câinii au avut de câştigat.

Sursa: realitatea.net

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s