Led-ul ar putea înlocui artificiile

De pe scenele marilor artiştilor internaţionali, care ne-au obişnuit cu grandoarea show-urilor şi mai ales cu spectacolul de lumini, au început să dispară artificiile, reflectoarele sau stroboscoapele.

Toate acestea au fost înlocuite de led-uri, care pe lângă faptul că sunt ecologice şi consumă puţin, sunt mult mai spectaculoase, au culori mai mai vii şi pot fi integrate într-o mulţime de jocuri de lumini.

Pe internet, mai mulţi pasionaţi de electronică s-au apucat de făcut proiecte pentru acasă. Astfel au apărut panouri, cuburi sau “mingi”, toate proiecte cu led-uri, jocuri de lumini de care te poţi bucura acasă. Doi utilizatori ai site-ului instructables.com, foarte activi pe forumurile de tehnologie, au realizat unul dintre cele mai spectaculoase proiecte, un cub cu peste 500 de leduri.

Cei doi tineri spun că întreg proiectul le-a luat aproximativ 4 zile. La final, când cubul a primit curent a început spectacolul: o minge de lumini care se plimbă dintr-o parte în alta, apoi valuri sau imitaţiile unor artificii.

Sursa: EVZ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s