SMS-ul exploziv

O “Văduvă neagră” ce planuia un atentat în Moscova a fost aruncată în aer după ce a primit un mesaj de sărbători de la compania de telefonie mobilă

O femeie-kamikaze ce intenționa să întreprindă un atac terorist în centrul Moscovei, în seara de Anul Nou, a fost ucisă după ce un mesaj text primit pe telefonul mobil a declanșat mai repede bomba pe care o avea asupra ei, au anuntat serviciile rusesti de securitate, citate de leaderpost.com. Potrivit informațiilor, SMS-ul provenea de la compania de telefonie mobilă, care îi ura femeii “La mulți ani!” pentru 2011.

Oficialii ruși cred că femeia a făcut parte din același grup care a atacat, săptămâna trecută, aeroportul Domodedovo din Moscova. Atentatul a provocat moartea a 35 de persoane și rănirea altor 130.

Forțele de securitate afirmă că femeia intenționa să detoneze o centură explozivă în apropiere de Piața Roșie din Moscova, în noaptea de Anul Nou, într-un atac care s-ar fi putut solda cu sute de victime.

Oficialii ruși cred că un mesaj cu urări de sărbători, primit de la compania de telefonie mobilă cu doar câteva ore înainte de ora planificată pentru atentat, a declanșat explozia prematură a centurii purtate de atacatoare. Femeia a murit în urma deflagrației, produsă într-o casă conspirativă folosită de militanți.

Femeia nu a fost încă identificată, însă autoritățile ruse sunt de părere că soțul acesteia ar fi putut fi ucis de forțele de securitate sau se afla în închisoare, sub acuzația că este membru al unui grup islamist radical.

Rușii sunt de părere că femeia moartă pe 31 decembrie și atacatorii de la aeroportul din Moscova ar fi putut fi membri ai unei echipe de atentatori sinucigași care au fost pregătiți în Pakistan, fiind trimiși apoi să atace sistemul de transport din capitala rusă.

Publicația precizează că teroriștii islamiști din Rusia folosesc deseori telefoanele mobile pe post de detonatoare. Persoana care îl ajută pe atentator trimite un mesaj text prin care declanșează explozia în momentul în care consideră că poate provoca cele mai multe victime.

Sursa: hotnews.ro

2 comments on “SMS-ul exploziv

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s