Google a făcut posibilă comunicarea de pe telefonul mobil pe Twitter, fără conexiune la Internet

Grupul american de internet Google a anunțat luni că a cooperat cu Twitter ca să creeze un sistem care să permită egiptenilor să trimită mesaje pe site-ul de microblogging prin telefon, sfidând astfel blocarea Internetului, scrie AFP.


“Sistemul functionează deja și toată lumea poate comunica, lăsând un simplu mesaj telefonic la următoarele numere internaționale: +1 650 419 4196 sau +39 06 62 20 72 94 sau + 97316199855.

Serviciul va afișa instant mesajul pe Twitter, folosind cuvântul cheie “Egipt”, au declarat reprezentanții grupului Google pe blogul oficial.

“Nu este necesară nicio conexiune la internet. Oamenii pot asculta mesajele prin apelarea telefonică a acelorași numere sau prin accesarea site-ului twitter.com/speak2tweet”, au adăugat aceștia.

“Sperăm ca acest lucru îi va ajuta pe oamenii din Egipt să rămână conectați în această perioadă foarte dificilă. Noi ne gândim la toată lumea de acolo”, adaugă aceștia.

Google, al carui motto este “Nu face rău“, este un apărator declarat al libertății de exprimare pe Internet.

Autoritățile din Egipt au întrerupt accesul la Internet în toată țara încă din 28 ianuarie în încercarea de a reduce protestele împotriva regimului lui Hosni Mubarak, cele mai ample de la venirea sa la putere în anul 1981.

Sursa: Hotnews.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s