A fost descoperit cel mai mare urs din lume: 3,35m înălţime

Un urs gigantic sud american, mascul, a bătut recordul la categoria cel mai mare urs din lume, potrivit unui studiu publicat în Journal of Paleontology.

Un urs din Argentina era mai mare ca ursul polar / FOTO: wildcoast.co.za

Ursul Arctotherium angustidens, care avea 3,35m înălţime şi cântărea aproximativ aproape 1.600kg, a trăit în Argentina în timpul epocii de gheaţă pleistocene. Animalul a depăşit recordul deţinut în prezent de un urs polar care cântărea aproape o tonă.

“În această perioadă, acest urs era cel mai mare şi mai puternic prădător din lume, aşa că probabil nu avea niciun duşman”, a spus co-autorul studiului Leopoldo Soibelzon pentru Discovery News.

Soibelzon, cercetător la muzeul La Plata şi colegul său Blaine Schubert de la Universitatea East Tennessee, au ajuns la aceste concluzii după ce au analizat fosilele ursului. Fosilele au fost descoperite în timpul unei construcţii în oraşul La Plata din Argentina.

Oamenii de ştiinţă cred că ursul a devenit aşa de mare întrucât nu existau carnivore mai mari în habitatul lui. Pisica cu dinţi pumnal era unul dintre cele mai mari prădătoare, dar nu îl depăşea în mărime pe urs. În plus, în zonă trăiau multe ierbivore, oferindu-i ursului o mulţime de opţiuni pentru cină.

Ursul studiat de cercetători a murit de bătrâneţe, cel mai probabil, deşi în viaţa sa a suferit multe răni grave, după cum arată fosilele.

Sursa: realitatea.net

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s