Alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită

O oră de badminton vă ajută să ardeți până la 500 de calorii, iar pe termen lung duce la creşterea nivelului de colesterol bun din sânge, la scăderea tensiunii arteriale şi la o ameliorare a anduranţei organismului.

În timpul iernii, dacă vreți să faceți mişcare şi nu sunteți pasionat de schi, patinaj sau alte sporturi din aceeaşi categorie, puteţi merge într-o sală şi, de ce nu, să jucați badminton și chiar dacă la prima impresie pare doar o joacă de copii, trebuie ştiut că badmintonul este un sport foarte solicitant, în special pentru cei care vor să dea jos kilogramele nedorite, iar o oră de joc vă ajută să ardeți în jur de 500 de calorii.

În plus, după numai o jumătate de oră de joc bătăile inimii ajung la 80-85 la sută din nivelul maxim, undeva spre limita superioară a zonei de efort aerob.

De aici rezultă alte avantaje, pe termen lung, pentru că badmintonul duce la o creştere a nivelului de colesterol bun din sânge şi, evident, la o scădere a nivelului de colesterol rău.

Altfel, potrivit site-ului pro-fitness.ro, a fost observată, la practicanţii de badminton, o scădere semnificativă a tensiunii arteriale, beneficiu extraordinar pentru indivizii hipertensivi şi, în plus, se asigură ameliorarea anduranţei organismului, a coordonării ochi-braţ, a reflexelor şi, nu în ultimul rând dezvoltarea fizică de care badmintonul este răspunzător.

Sursa: gândul.info

One comment on “Alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită

  1. Pingback: Regimuri naturale alimentare contra obezităţii

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s