New York-ul interzice fumatul în parcuri, pe plajă şi în Times Square

Consiliul Municipal din New York a adoptat miercuri interdicţia de a fuma în parcurile din oraş, pe plajă şi în alte locuri în aer liber, un vot care a fost salutat imediat de primarul Michael Bloomberg.

Interdicţia se aplică în aproximativ 1.700 de parcuri şi celor aproximtiv 22 de kilometri de plaje din oraş, dar şi în anumite zone pietonale, ca Times Square, sau în zone de promenadă, ca Brighton Beach, în Brooklyn (sud-est).

Consilierii au adoptat textul cu 36 de voturi la 12, iar legea va intra în vigoare la trei luni după ce va fi semnată de primar.

Amenzile, în valoare de 50 de dolari, vor fi aplicate de poliţia parcurilor (City Parks Department), care patrulează şi în oraş, pentru a efectua inspecţii sanitare în restaurante şi pieţe.

“În această vară, new-yorkezii care se află în căutare de aer proaspăt şi relaxare vor putea respira şi se vor putea aşeza pe plaje care nu vor mai fi acoperite de chiştoace de ţigară”, a declarat, într-un comunicat, primarul, un susţinător al abolirii fumatului, care a fost interzis, deja, în restaurantele şi barurile new-yorkeze de nouă ani.

“Locuitorii oraşului trăiesc, în medie, cu 19 luni mai mult decât în 2002”, a adăugat Michael Bloomberg.

“Statisticile nu mint. Fumatul pasiv ucide. Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să inhaleze fumul de ţigară în timp ce se plimbă în parc sau pe plajă”, a declarat preşedintele Consiliului Muncipal, Christine Quinn.

Atunci când a fost prezentat proiectul de lege, fumătorii din New York au denunţat o măsură pe care o consideră abuzivă, apreciind că aduce atingere libertăţilor şi drepturilor omului.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s