Unul din călăreţii Apocalipsei în Piaţa Tahrir din Cairo?

În lumea internetului, care dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit, circulă de câteva zile legenda călăreţului Apocalipsei…  Camerele reporterilor televiziunii americane NBC, aflate în Piaţa Tahrir din Cairo, au surprins o apariţie misterioasă printre protestatarii anti Mubarak adunaţi în acel loc:  viziunea translucidă şi fantomatică a unui călăreţ.

După cum era de aşteptat, imaginile au născut numeroase controverse, de la exaltarea religioasă a celor care recunosc în ciudata apariţie pe unul din cei patru călăreţi ai Apocalipsei, pomeniţi de Sf Ioan, la scepticismul celor care spun că este vorba de o prelucrare digitală a imaginilor, de o hologramă sau de o reflexie a luminii focului din piaţă, deformată de lentila camerei video.

Cum nu e loc de părtinire în rezolvarea acestei probleme, vom aştepta, cu sufletul la gură, rezultatele investigaţiei conduse la faţa locului, de ce nu,  chiar de Nicolas Cage, cel care a deţinut rolul principal în filmul Ghost Rider. Şi… dacă niciun pixel nu-i albastru?

Sursa: Jurnalul național

8 comments on “Unul din călăreţii Apocalipsei în Piaţa Tahrir din Cairo?

  1. Eu tind sa cred ca e ultima varianta,o reflexie a luminii focului din piaţă, deformată de lentila camerei video. Cred ca tare s-au mai bucurat popii cand au vazut asta,sperand ca ii pot prosti pe „credinciosi” su cu chestia asta.

  2. Si eu cred tot ultima varianta, ca ar fi reflexia focului in lentila, adica o coma in termeni de specialitate. E adevarat ca forma e ciudata, dar acea pata e dependenta exact de miscarea camerei video, urmeaza exact traseul unei come intr-o asemenea miscare.
    O fi pentru popi o intamplare de bun augur, penru mine insa e un nou motiv de asculta o piesa buna: Metallica-The four horsemen :))

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s