Specialiștii NASA au realizat prima imagine 3D a Soarelui

Fotografia le va oferi posibilitatea oamenilor de știință de a înțelege mai bine modelele solare și de a plănui misiuni, informează Fox News.


“Soarele este un obiect complex care influențează foarte multe aspecte ale vieții umane. La fel cum nu putem înțelege activitatea creierului prin studierea unui singur fragment al acestuia, este importantă o cercetare amănunțită a Soarelui, ca obiect complet, pentru a înțelege cum funcționează”, a declarat cercetătorul britanic Richard Harrison.

Imaginea a fost realizată cu ajutorul a doi sateliți care orbitează în părți opuse ale Soarelui. Cele două imagini combinate dau singura viziune completă asupra Soarelui.

The Telegraph scrie că oamenii de știință echivalează această imagine 3D a Soarelui cu prima călătorie a omului pe Lună și cu primele imagini din spațiu ale Pământului.

Aceasta ar putea marca, de asemenea, un important pas înainte în “prognoza meteo din spațiu” deoarece sateliții pot monitoriza vânturile solare trimise spre Pământ.

Misiunea STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) condusă de NASA a lansat în 2006 doi sateliți care orbitează de atunci în jurul Soarelui.

Sursa: 9am.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s