Cine sunt cei mai inteligenţi oameni din lume

Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ nu sunt nici Carlos Slim, cel mai bogat din lume, şi nici Bill Gates, creierul de la Microsoft. Un coreean, care ar putea trece drept “anonim”, dacă nu ar avea un IQ de peste 210, conduce acest top.

Kim Ung Yong: Admis la universitate la 4 ani


Născut in 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană și engleză. La cinci ani, rezolva ecuații diferențiale și calcule cu integrale. Mai târziu, invitat la o televiziune japoneză, și-a demonstrat fluența în chineză, spaniolă, vietnameză, tagalong, germană, engleză, japoneză și coreeană. La trei ani, când alți copii sunt fascinați de cărțile de colorat, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universității Hanyang, iar la șase ani își petrecea timpul alături de savanții de la NASA. A lucrat aici până în 1978, când s-a reorientat, alegând ingineria civilă, domeniu în care și-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia să studieze la cele mai prestigioase universități din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucrează și în prezent.

Gregory Smith: Nominalizat al Premiului Nobel la 12 ani

Născut în 1990, Gregory Smith a învățat să citească la doi ani, iar la 10 era deja student. Totuși, geniul este doar o parte a vieții lui Gregory. Când nu devorează orice carte îi cade în mână, baiatul bate Globul în lung și-n lat ca activist pentru drepturile copiilor. Este fondator al International Youth Advocates, o organizație care promovează pacea și buna înțelegere între tinerii din întreaga lume. S-a întâlnit cu Bill Clinton și Mihail Gorbaciov și a ținut discursuri la ONU. Pentru toate acestea, Gregory a fost nominalizat de patru ori (!!!) la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima lui realizare? Și-a luat permisul de conducere.

Akrit Jaswal: Chirurg la șapte ani

Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, țara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a intrat în atenția publică în 2000, când a realizat prima operație chirurgicală. Avea doar șapte ani, iar pacienta lui, o fetița de opt ani, suferise arsuri grave la una din mâini, astfel că degetele sale erau lipite unul de celălalt. Deși Akrit nu avea cunoștințe medicale, a reușit să-i desprindă degetele, astfel că fetița și-a putut folosi mâna din nou. În prezent studiază la Universitatea Chandigarh din India și susține că este pe cale să descopere un leac împotriva cancerului.

Michael Kevin Kearney: Absolvent de facultate la 10 ani, profesor la 17

A devenit cel mai tânăr absolvent de facultate, la vârsta de 10 ani. În 2008, a câștigat varianta americană a jocului de cultură generală „Vrei sa fii miliardar?”. Născut în 1984, Michael a vorbit pentru prima dată când avea patru luni! La șase luni, i-a spus medicului său pediatru: „Am o infecție la urechea stângă”, iar la zece luni deja știa să citească. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematică, iar la sase ani termina liceul. A urmat Antropologia la o universitate americană, pe care a absolvit-o la doar 10 ani.

Sursa: România Liberă

5 comments on “Cine sunt cei mai inteligenţi oameni din lume

 1. Ma asteptam sa faca mai multe pentru oameni. Cu exceptia lui Gregory Smith, ceilalti par a fi destepti mai mult pentru ei…

  • Da, asa este. Exact la acest aspect ma gandeam si eu. Din moment ce sunt atat de intelingenti, de ce nu-si canalizeaza aceasta capacitate extraordinara spre a aduce beneficii si celorlalti oameni, care nu au fost atat de norocosi ca ei.

 2. Buna, Alice!

  Vroiam sa te intreb de ce m-ai scos cu Naked Brands de la tine din blogroll. Daca nu mai erai interesata de link exchange-ul cu mine, imi puteai spune…
  Da-mi si mie, te rog, un raspuns dupa ce vezi comment-ul.

  Multumesc si o zi placuta!

  Costin

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s