Almond, pisoiul care trăieşte în copac

În oraşul american Belleville, o pisică nu a călcat niciodată pe pământ. A fost uitată de mama ei într-o scorbură de copac şi şi-a făcut culcuşul acolo.

Sus, într-o scorbură de arţar, o pisică şi-a făcut casă. De fapt, de 8 luni de când a apărut pe lume, nu a coborât niciodată, a trăit doar în copac, ca o pasăre. Se întâmplă în oraşul american Belleville, Wisconsin. Martor e americanul Ron Venden, un pensionar de 66 de ani, dulgher de profesie, care a jurat în faţa ziariştilor de la Wisconsim State Journal că Almond, aşa cum a fost botezată pisica, nu a pus niciodată în viaţa ei lăbuţele pe pământ.

Dar cum ar fi putut rezista atâta timp acolo? Ei bine, pensionarul Venden a avut grijă să nu-i lipsească nimic, îi duce în fiecare zi apă şi mâncare. În plus, pentru că se cam şubrezise scorbura şi începuse să intre umezeala, i-a croit şi un acoperiş.

Almond a fost fătat în scorbură în luna iunie a anului trecut şi a rămas acolo pentru că îl uitase mama lui. Norocul pisoiului a fost că l-a descoperit Venden. “Cred că nu a mai coborât din copac pentru că am eu foarte mare grijă de el şi nu-i lipseşte nimic”, le-a spus pensionarul celor de la Wisconsim State Journal.

Omul şi-a construit şi o scară ca să urce aproape 12 metri în arţar.

Meniul e unul variat şi conţine întotdeauna mâncare proaspătă. De exemplu, miercurea, la prima oră, Almond primeşte un castron de salam, o fleică şi lapte.

“A început să-mi placă. Am încercat de câteva ori să-l aduc jos, însă a început să zgârâie foarte rău”, le-a spus Venden, jurnaliştilor.

De altfel, fostul dulgher mărturiseşte că nu a fost un mare iubitor de pisici, iar singurele vietăţi de care are grijă acasă sunt nişte găini. Acum toată lumea din oraş îl cunoaşte datorită grijei pe care i-o poartă lui Almond. Şi, de câte ori îl întâlnesc, îl întreabă: “Ce-ţi mai face pisica din copac?”.

Sursa: EVZ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s