Specialiştii avertizează: Aditivii din mezeluri rămân în organism zece ani

Mezelurile sunt o adevărată bombă pentru sănătate, atrag atenţia reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Aceştia sfătuiesc îndeosebi părinţii să nu dea nici un gram din aceste semipreparate copiilor, pentru că efectele pe termen lung ar putea să fie deosebit de grave.

Specialiştii avertizează că dintre cele 20 de ingrediente scrise pe mezeluri doar unul singur este carne, restul fiind fosfaţi, nitriţi şi arome sintetice. “Aditivii sintetici rămân în organism chiar şi zece ani după ce au fost consumaţi, pentru că tubul digestiv nu îi poate digera”, susţine dr. Mariana Păsărescu din cadrul Biroului Promovarea Sănătăţii al DSP Dolj, potrivit gds.ro.

Fosfaţii din salam, crenvurşti, kaizer, parizer şi alte preparate de carne afectează creşterea copiilor, provoacă osteoporoză la femei şi obezitate la bărbaţi.

Sursa: Realitatea.net

One comment on “Specialiştii avertizează: Aditivii din mezeluri rămân în organism zece ani

  1. Pingback: Despre Chimicalele din alimente si sucuri | Blogul unui Anonim

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s