Aurore boreale în Anglia, provocate de erupţia solară. Canada şi Scandinavia ar putea fi afectate

După ce comunicaţiile chineze au fost afectate de erupţia solară, ar putea interveni perturbări în Canada şi Scandinavia, dar şi în Anglia, avertizează specialiştii. Perturbările vor fi mai vizibile proporţional cu apropierea de Polul Nord, cele mai afectate fiind cele mai apropiate ţări.

Puternica erupţie solară de marţi ar putea produce mai multe aurore boreale în Marea Britanie. Dacă cerul rămâne senin, în cursul acestei nopţi, englezii vor putea tablouri luminoase spectaculoase, potrivit organismului britanic de supraveghere geografică, citat de metro.co.uk.

Locuitorii Irlandei au putut observa aurore boreale în ultimele zile.

După ce comunicaţiile chineze au fost afectate de erupţia solară, ar putea interveni perturbări în Canada şi Scandinavia, dar şi în Anglia, averizează specialiştii. Perturbările vor fi mai vizibile proporţional cu apropierea de Polul Nord, cele mai afectate fiind cele mai apropiate ţări.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 01:56 GMT, sateliţii GOES au fixat pe Soare o erupţie de clasa X2, clasificarea cea mai înaltă. O astfel de erupţie solară nu s-a mai întâmplat din 2006.

Fluxul de plasmă, ejectat marţi în urma celei mai mari erupţii solare din ultimii cinci ani, va ajunge vineri în atmosfera Terrei, oamenii de ştiinţă aşteptându-se ca acesta să provoace o furtună magnetică puternică. Sursa: Realitatea.net

Vedeți și: Tsunamiul solar va ajunge vineri în atmosfera Terrei, iar erupţiile solare aduc aurorele boreale la latitudini joase

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s