Predicțiile călugărilor Shaolin pentru 2011: Cutremure puternice și foamete

Chinezii sărbatoresc Anul Nou Lunar, în 2011, exact în ziua celei de a doua luni pline, după solstițiul de iarnă, în tradiția budistă shaolin. Acesta ar fi anul 4709 de la stabilirea Imperiului Galben (anul 2698 i. Hr.), în zodia iepurelui (Mao), urmând să înceapă pe 20 februarie 2011.

Mănăstirile shaolin din China sunt extrem de ocupate în perioada imediat premergătoare acestei sarbători, scrie cotidianul chinez China Daily. Un reporter descrie cum milioane de oameni vin în pelerinaj la templul budist Chan, din Song Song, pentru a se ruga, pentru a oferi dăruri călugarilor și pentru a primi preziceri pentru noul an.

Starețul mănăstirii de lângă templul Chan, Shi Yonhxin, un călugăr la vreo 75 de ani, este un om extrem de educat, având două doctorate în Studii economice și Drept, plus o întreagă viață de studii religioase.

El are în grijă vreo 500 de călugări, în diverse stadii de pregătire monastică, de la novice sau ucenic, la maestru sau preot.

Acești călugări dau “consultații” pelerinilor, în ceea ce privește “ajustarea” stilului de viață, pentru a veni în armonie cu natură, le recomandă remedii medicale și încearcă să le arate ce le rezervă viitorul.


Fiecare călugar “vede” între 70 și 80 de persoane pe zi, neputând acorda mai mult de zece minute fiecăruia din cauza activităților obligatorii din mănăstire, cum ar fi rugăciunile periodice, mesele și curățenia din templu.

Înghesuiala oamenilor este enormă, însă disciplina și liniștea impuse de călugari sunt respectate cu sfințenie de toți.

Jurnalistul chinez spune că, din cauza lipsei de spațiu pentru atâția vizitatori, călugării stau direct pe pământul înghețat și acoperit de zapadă, alături de pelerini, discutând, pe un ton scazut, despre problemele mărturisite de aceștia.

Nu este politicos să tragi cu urechea la discuțiile dintre preoți si pelerini, însă credincioșii au fost totuși de acord să se lase intervievați de jurnaliști.

După cum spune starețul mănăstirii, cele mai mari cereri de ajutor prin sfaturi de la călugări se axează pe “business”. Oamenii vor sfaturi despre cum să-și îmbunătățească afacerile, cu sprijinul credinței.

Alți pelerini cer ajutor pentru a-și menține armonia în familie. Astfel de cereri, în majoritate, sunt bazate pe faptul că unii membrii ai familiei pelerinului sunt în străinătate. Bineînțeles, prezicerile date se referă, în mod specific, la acele regiuni geografice menționate de credincios.

De asemenea, numeroși pelerini cer vindecare de boli și menținerea sănătății. Acesta este un domeniu în care călugarii shaolin excelează din toate punctele de vedere, din moment ce instrucția medicală, în metode tradiționale chineze, reprezintă o parte extrem de importantă a pregătirii lor.

Autorul mentionează că toate prezicerile făcute de acești călugari, care i-au fost repetate, au fost numai în dimensiuni geografice. Nu se poate divulga nimic din ce s-a prezis, personal, pelerinilor.

El mai adaugă că toate prezicerile făcute sunt bazate pe fapte pe care călugarii le cunosc din media, iar felul “artistic”, aproape poetic, în care sunt enunțate, poate impresiona chiar și persoanele cele mai sceptice.

Tema anului – scumpirea alimentelor

“Tema anului” este scumpirea alimentelor (din cauza vremii dezastruoase), urmată de criza monetară (prea mulți bani concentrați în prea puține locuri), activitate solară întețită (ciclul solar de 11 ani pare să fie aproape de apogeu), cutremure pe toate continentele (activitate vulcanică intensă), inundații importante, violențe și revolte (cauzate de intransigența ideologică și religioasă), instabilitate politica (din cauza economiei precare a lumii) și continuarea crizelor, care vor migra de pe un continent pe altul.

Cu alte cuvinte, călugării shaolin prevad un fel de localizare a crizelor economice, pentru a se preveni o depresiune mondială dezastruoasă.

Nu este vorba de un exercițiu în studii futuriste, ci, pur si simplu, de exploatarea bogăției de date accesibile oricui, chiar și acestor călugari shaolin, care sunt maeștri în a descifra sufletul omenesc și de a spune oamenilor ceea ce vor ei sa audă.

De aceea, pentru fiecare element negativ, ei aduga unul pozitiv, ținând astfel neutru tonul întregii preziceri.

Și în China lumea e însetată de preziceri, iar dacă acestea coincid cu faptele reale, oamenii își formează o memorie permanentă în timp ce, dacă nu se împlinesc, le uită.

Sursa: ziare.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s