TOPUL fructelor şi legumelor care pot “otrăvi” organismul

Alimentele sunt tratate chimic înainte de a ajunge pe masa noastră, ceea ce poate duce la intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii.

Ţelina, piersicile, merele, căpşunile, afinele, spanacul, varza, cartofii şi cireşele sunt alimente care pot “otrăvi” organismul cu tot felul de substanţe chimice, pentru că se folosesc în procesul cultivării, dar şi al transportului lor se folosesc numeroase chimicale, informează shine.yahoo.com. După ce au analizat alimentele, specialiştii au realizat o listă a celor mai nesănătoase fructele şi legumele.

Ţelina ocupă locul 1 în top. Potrivit experţilor americani, planta conţine până la 67 de compuşi chimici, deşi cercetările anterioare arătau că ţelina conţine în jur de 13.
publicitate

Piersicile sunt stropite cu tot felul de substanţe care le fac să reziste mai mult timp în rafturile din magazine, precizează cercetătorii. Din cauza structurii fragile, aceste fructe sunt expuse tratamentelor chimice.

Căpşunile conţin până la 53 de pesticide. Specialiştii susţin că acestea sunt lipsite de substanţe nutritive deoarece agricultorii folosesc tot felul de substanţe toxice pentru ca producţia să fie mare.

Merele conţin până la 47 de substanţe toxice, în timp ce afinele au până la 13 toxine. Chiar dacă fructele sunt spălate, experţii menţionează că pesticidele nu vor fi eliminate în totalitate.

Ardeiul gras este leguma cea mai “nesănătoasă”, datorită conţinutului de 63 de tipuri de pesticide pe o singură bucată. Salata, varza, spanacul conţin până la 43 de substanţe toxice.

Chimicalele cresc riscul tiroidei

Oamenii de ştiinţă avertizează că pesticidele ne pun în pericol sănătatea, deoarece aceste substanţe chimice pot duce la apariţia problemelor respiratorii şi a diferitelor tipuri de cancer. În plus, expunerea la anumite tipuri de pesticide, identificate cel mai adesea în conţinutul produselor agricole, măreşte riscul de boli ale tiroidei, cel puţin în cazul femeilor. De asemenea, tulburările ce pot apărea în urma consumului de pesticide constau “în modificarea genetică”, intoxicarea organismului cu o serie întreagă de substanţe, toxicitate hepatică şi modificarea formulei sangvine.

Cum puteţi reduce cantitatea de pesticide

Specialiştii Agenţiei Europene pentru Securitate Alimentară spun că există câteva reguli simple prin care putem reduce semnificativ nivelul pesticidelor din alimente. Astfel, se recomandă spălarea fructelor şi a legumelor cu apă caldă, în special a cartofilor, morcovilor, citricelor şi a ţelinei. În cazul roşiilor, experţii recomandă ca acestea să fie spălate cel mult trei minute, în apă adăugându-se puţin bicarbonat de sodiu, care are proprietatea de a anihila unele dintre pesticidele folosite. Agenţia Europenă pentru Securitate Alimentară spune că fructele cultivate în extrasezon sunt pline de pesticide şi chimicale, astfel se recomandă consumarea alimentelor doar în timpul sezonului, deoarece cantitatea de substanţe chimice este mai mică.

Sursa: Gândul.info

By Alice Boboc Posted in Uncategorized

8 comments on “TOPUL fructelor şi legumelor care pot “otrăvi” organismul

  1. nu dauneaza cele din gradina de la tine,eu sincer niciodata nu stropesc cu nimic plantele din gradina,doar apa
    iar ingrasamant doar natural,de vaca
    macar de acasa sa mananc cat de cat sanatos

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s