Atenție! Scoateți aparatura electrică din prize când nu o folosiți

Cine ar fi crezut că un încărcător lăsat în priză este un “vampir energetic” care vă creşte factura la curentul electric? Revista americană Forbes a consultat mai mulţi specialişti şi a întocmit o listă cu produse electronice care consumă mult dacă sunt uitate în priză. Electricianul Jean Voinescu confirmă: “Aceste aparate vă fac o mare gaură în buget”.

Dacă nu sunt utilizate, dar sunt conectate la priză, imprimantele şi boxele audio consumă o cantitate mare de curent. Prin urmare, nu le lăsaţi în stand-by, ci scoteţi-le din priză când nu aveţi nevoie de ele!

Încărcătoarele de la telefoanele mobile – după ce bateria telefonului a acumulat energia necesară, nu lăsaţi încărcătorul în priză. Acesta continuă “să sugă” curent electric şi riscă să explodeze din cauza variaţiilor de tensiune.

Televizoarele cu plasmă sunt mari consumatoare de energie. Un televizor normal foloseşte între 110-120 de waţi, pe când un televizor LCD, cel puţin 200 de waţi. Plasmele, în schimb, “mănâncă” 325 de waţi pe zi. Acestea au un consum mare chiar şi dacă sunt oprite, dar rămân conectate la priză.

Decodoarele, dispozitivele care ne ajută să avem o imagine clară la televizoare, cresc şi ele în mod semnificativ factura la curent. Odată ce închidem televizorul şi îl scoatem din priză, acelaşi lucru trebuie făcut şi cu decodorul.

Sursa: Libertatea

One comment on “Atenție! Scoateți aparatura electrică din prize când nu o folosiți

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s