Cât trebuie să dureze o partidă de sex ideală și care sunt beneficiile sexului

Deși unii ar crede că o partidă de sex reușită trebuie să dureze toata noaptea, specialiștii sunt de părere că durata ideală este între 3 și 13 minute.

Terapeuții de cuplu de la Society for Sex Therapy and Research, care au intervievat persoane între 20 și 45 de ani, au ajuns la concluzia că durata medie ideală a unui act sexual este de 7,3 minute, potrivit japantoday.com.


Specialiștii în domeniu subliniază faptul că un timp-record de 1-2 minute este mult prea scurt pentru un act sexual satisfăcător. Potrivit lui Eric Corty și Jenay Guardiani, inițiatorii cercetării, dacă o partidă de sex depașește 13 minute, atunci aceasta devine “prea lungă”, iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este “prea scurt”, neputând fi satisfacator. În plus, o noapte întreagă de amor nu este doar obositoare, ci duce la dezamagire și insatisfacție, subliniază specialiștii.

“Ne place sau nu să acceptam, aceasta este realitatea. La tinerețe dorința sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrânețe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului ca hormonii sexuali sunt în scădere, deși dorința persistă”, spune sexologul Gabriela Niță.

* Fiecare cuplu trebuie sa aiba propriul sau ritm

“Nu performanța contează, pentru că astfel oamenii se pot alarma. În plus, se poate dezvolta anxietatea de performanță, dacă persoana respectivă știe că în câteva minute actul sexual trebuie să se încheie. Important este ca cei doi parteneri sa atingă orgasmul, deși femeile nu ajung întotdeauna în același timp cu partenerul la punctul culminant”, sustine prof. univ. dr. Voichita Mogos, vicepreședintele Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMSR) și seful clinicii de Endocrinologie de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași.

Lista beneficiilor pe care sexul le aduce sănătății

Arăți mai tânăr

Conform unui studiu derulat pe o perioadă de 10 ani, cuplurile care fac sex de trei ori pe săptămână arată cu 10 ani mai tinere decât cuplurile care fac sex doar de doua ori pe săptămână, scrie Prevent Disease.com.

Cercetarea s-a bazat pe analizarea a 3.500 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 101 ani. Potrivit neuropsihologului David Weeks de la Spitalul Royal Edinburgh din Scoția, coordonatorul studiului, sexul eliberează numeroase substanțe asupra creierului, printre care și beta-endorfine, calmante naturale ce te pot scăpa de anxietate.

“Aspectul tanar al cuiva este datorat doar in proportie de 25% mostenirii genetice. Comportamentul de zi cu zi al unei persoane determina restul de 75%. Sexul de trei ori pe saptamana poate “taia” 10 ani de pe chipul unei persoane”, precizeaza Weeks.

Sexul e cel mai bun regim de slăbire

Studiile de specialitate au demonstrat că în timpul actului sexual organismul arde în jur de 5 calorii pe minut, în funcție de efortul depus, scrie Huffington Post.

Chiar și un sărut pasional poate avea același efect asupra organismului, și anume acela de a accelera arderea grăsimilor.

Sexul ține răceala și gripa la distanță

Nu degeaba se numește sexul “aspirina săracului”. Potrivit specialiștilor, partidele de amor sunt remediul natural pentru răceala, deoarece acesta crește nivelul anticorpilor din organism. Pentru a avea un sistem imunitar de invidiat este indicat sa faci sex cel putin de două ori pe săptămână.

Sexul te scapă de stres

O viață sexuală activă scade riscul apariției depresiilor și ține stresul la distanță. Potrivit cercetătorilor, după o partida de amor, organismului este relaxat.

O viață sexuală împlinită îmbunătățește implicit și starea de spirit. În timpul actului sexual se reglează tensiunea arterială și se reduc hormonii de stres. Mai mult, în timpul actului sexual este eliberat un hormon care creează un echilibru emoțional și un sentiment de relaxare totală.

Partidele de amor previn bolile de inimă

În timpul sexului respirația se intensifică, iar pulsul crește de la 70 de bătăi pe minut la 150 sau chiar mai mult. Astfel, relațiile intime sunt un antrenament excelent pentru funcțiile cardiace.

Cercetătorii au subliniat faptul că sexul de cel puțin trei ori pe săptămâna reduce riscul de infarct la jumatate. Un studiu recent publicat în Journal of the American College of Cardiology a descoperit că disfuncțiile erectile sunt un indicator al sănătății cardiovasculare deficitare.

Sexul prelungește viața

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină din Marea Britanie arată că persoanele care fac sex o dată pe lună își scurtează viața cu aproximativ 10 ani, comparativ cu persoanele care fac sex cel puțin o dată pe săptămână.

Sursa: 9am.ro

5 comments on “Cât trebuie să dureze o partidă de sex ideală și care sunt beneficiile sexului

  1. interesant.educational iar aici ar mai fi multe de spus,asta e o parere personala.nu sunt specialist.am citit cu 20 de ani in urma o carte foarte interesanta pe aceasta tema.armonia sexuala.

  2. Specialistii au facut un studiu legat de incapacitatea lor sexuala. Ce medie au facut ei…7,3’… Eu as zice ca o medie normala e de 73,3! 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s