Rușii au ales cele trei mascote ale Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci

Un leopard, un urs polar şi un iepure au fost aleși pentru a fi mascotele Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 care se vor desfășura la Soci. Cele 3 nostime mascote au devenit mascotele JO în urma într-un SMS la nivel național, al cărui vot s-a încheiat sâmbătă seara.


Pe siteul oficial al Jocurilor Olimpice din 2014, ruşii au înscris aproximativ 24.000 de schițe, iar în cursa finală au rămas doar 13 posibile viitoare mascote, inclusiv un delfin, un urs polar şi brun, o păpuşă Matryoshka, un fulg de nea şi un sticlete.

“Cred ca alegerea celor trei mascote a fost o decizie corectă”, a declarat Oleg Serdechny, un locuitor al oraşului gazdă, care a proiectat ursulețul polar.

Vadim Pak, autorul leopardului de zăpadă, din oraşul Nakhodka a spus: “Această imagine a leopardului de zăpadă trebuie să fie o asociere imediată cu Soci.” “Soci se află în Caucaz, şi în munți trăiesc leoparzi. De aceea am început să îi desenez”, a spus el. “Am realizat o mulţime de schiţe înainte să o aleg pe cea mai bună şi să o trimit prin poştă.”

Iepurașul a fost proiectat de Silvia Petrova (16 ani), care locuiește în  Republica Chuvashia. Ea a afirmat că “un ghem de blăniță albă” reprezintă o mascotă potrivită pentru Jocurile Olimpice de Iarnă. “Nu am avut mult timp la dispoziție, am desenat iepurele și am expediat schița în aceeași zi.”, a spus tânăra.

Câştigătorii au fost anunţaţi aseară în timpul unui spectacol de 115 de minute care a avut loc la televiziunea Rusia Channel One. Când votarea urma să înceapă, prim-ministrul rus Vladimir Putin a declarat că și-ar dori ca leopardul să devină mascota oficială. În urma votării, leopardul a primit 28% din voturi, ursulețul polar 18%, iar iepurașul, 16 procente.

Pentru Jocurile Paralimpice, mascotele alese au fost băiatul de foc și fulgul de nea.

Moş Gerilă, considerat a fi un viitor câștigător, a fost retras din concurs, iar această decizie a fost luată deoarece acesta este simbolul Anului Nou în Rusia.

Startul competiției naționale pentru alegerea unei mascote a JO a fost dat pe 1 septembrie 2010, iar organizatorii au cerut participanților ca mascota să dețină ”o serie de trăsături caracteristice Rusiei şi în acelaşi timp să fie inteligibilă pentru oameni de orice vârstă, profesie şi naţionalitate “.

Sursa: en.rian.ru

2 comments on “Rușii au ales cele trei mascote ale Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s