Următoarea ta PAROLĂ ar putea fi vasele de sânge din OCHI

Puteți utiliza smartphone-ul pentru a vă afla ritmul inimii, pentru a urmări cât de mult ați mers pe jos, sau chiar vă puteți îmbunătăți viața sexuală prin aplicațiile pe care le deține. Dar senzorii puternici din interiorul smartphone-urilor pot face acum mai mult decât a vă ține la curent cu starea sănătații dvs: vă pot transforma corpul într-o parolă. În concluzie, vă veți putea conecta la e-mail prin vasele de sânge din ochi.
Foto: www.tedavisayfasi.com
EyeVerify este o micuță companie de securitate din Kansas City. Produsul său de bază este un software biometric de scanare a ochilor pentru smartphone-uri. Fiecare persoană are o structură unică a vaselor de sânge în ochi. Aceste vase de sânge contrastează cu albul ochilor atât de clar încât pot fi citite întotdeauna, chiar și atunci când lipsește o sursă de lumină. Care este cel mai important aspect? Aceste structuri ale vaselor de sânge pot fi fotografiate de telefoane și transformate în semnături de date unice, care pot fi folosite apoi pentru a înlocui sau completa parolele tradiționale. “Noi transformăm imaginea ochilor dvs într-o cheie care vă protejează identitatea digitală”, afirmă CEO-ul  EyeVerify, Toby Rush.

Compania pune la dispoziție produsul ca plug-in pentru diferite companii, printre acestea incluzându-se firma de securitate Fixmo (care oferă produse de securitate mobilă pentru clienții din sfera militară și guvernamentală), precum și gigantul Airwatch IT. Principalul scop al companiei EyeVerify îl reprezintă extinderea elementelelor biometrice integrate în domeniile bancar și financiar. În esență, acesta este un obiectiv care va face ca parola – pe care o știm noi acum – să ajungă pe cale de dispariție. 
Pentru că smartphone-urile dețin atât de mulți senzori comparativ cu computerele sau cu laptopurile convenționale, acestea oferă mult mai multe oportunități pentru verificarea identității. EyeVerify face parte dintr-o sferă mică (însă în plin proces de dezvoltare) a companiilor specializate în identificare biometrică în telefonia mobilă și se poate pune pariu că se află printre primii sosiți într-un domeniu care va deveni extrem de aglomerat. Potrivit unui raport al grupului de analiză Goode Intelligence, elementele biometrice integrate în telefonia mobilă vor genera venituri de peste 3 miliarde dolari  până în anul  2018 și vor fi adoptate de 3,4 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă din întreaga lume. Scanarea vaselor capilare sau ale retinei reprezintă o modalitate prin care telefoanele pot integra elementele biometrice, altă modalitate fiind recunoașterea vocii și a amprentelor digitale – precum noul iPhone.Articolul complet AICI

Leave a comment