Top 10 – Diamante celebre

Diamantul este un mineral nativ și în același timp o piatră prețioasă, iar denumirea de diamant provine din limba greacă “adamas” αδάμας, “de neînvins”, “indestructibil”. În latina clasică Plinius atribuie o denumire asemănătoare safirului. Denumirea diamantului era bine cunoscută în antichitate. În India se numea “irra”, iar in sanscrită i se spunea “vajira”, cuvânt ce definea tot ceea ce era dur. Arabii îi spuneau “al-mas” – adică “cel mai dur”, de unde vine și denumirea slavă de “almaz” (diamant).

Diamantele de dimensiuni mari şi culori unice devin, desigur, mândria și simbolul de onoare al proprietarului. În acest top 10 veți regăsi cele mai mari și mai renumite diamante din lume, iar cele mai multe dintre ele sunt de neprețuit.

01. The Great Star of Africa (Marea Stea a Africii)
Marea Stea a Africii este cunoscută ca fiind cel mai mare diamant tăiat de pe planeta noastră. Diamantul a fost tăiat în Olanda şi a durat 6 luni de examinare înainte ca acesta să fie prelucrat şi tăiat în forma care o cunoaştem astăzi.
most famous diamond 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
02. Koh-I-Noor

Koh-I-Noor este un diamant legendar, cunoscut din anul 1304. În timpul domniei reginei Victoria, diamantul a fost retăiat și este considerat ca fiind una dintre cele mai protejate bijuterii ale Coroanei Britanice din Marea Britanie. Greutatea sa este de 108,93 carate şi conform unei legende, diamantul a fost trimis din cer în urma unei rugăciuni, un zeu făcându-l cadou unui credincios din India.

most famous diamond 2 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
03. The Excelsior

Face parte din categoria celor mai mari diamante din lume și se află pe locul doi dintre acestea.

most famous diamond 3 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
04. The Great Mogul (Marele Mogul)

Acest diamant a fost descoperit în secolul al XVII-lea în India şi pentru că piatra era atât de rară şi specială, a fost denumită după porecla regeluiShah Jehan. Din păcate, diamantul nu mai există. Unele persoane din India sunt de părere că diamantul Koh-I-Noor este Marele Mogul care a fost reșlefuit.

most famous diamond 4 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
05. The Idol`s eye (Ochiul Idolului)

Greutatea acestui diamant aplatizate este 70,20 carate și are o poveste destul de interesantă: se spune că diamantul a reprezentat o răscumpărare pentru eliberarea prințesei Rasheetah din Kashmir care a fost răpită de un sultan din Turcia cu sute de ani în urmă.

most famous diamond 5 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
06. The Regent (Regentul)

Diamantul a fost găsit în apropiere de Golconda de un sclav indian, în anul 1702. Regentul este renumit pentru claritatea sa impecabilă, tăietura perfectă, şi are reputația ca fiind unul dintre cele mai rare diamante din lume.

most famous diamond 6 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
07. The Orloff

Orloff este considerat ca fiind cel de-al treilea mare diamant șlefuit din lume. Claritatea îi conferă un caracter fin printre diamantele indiene, iar culoarea reflectă o nuanţă albăstruie subţire şi verde.

most famous diamond 7 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
08. The Blue Hope (Speranța Albastră)

Diamantul a fost adus din India în Europa în anul 1642 și a aparținut regelui Ludovic al XIV-lea, dar astăzi poate fi admirat în Institutul Smithsonian din Washington DC.

most famous diamond 8 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
09. The Sancy

Diamantul a fost pe vremuri în posesia Ducelui de Burgundia, Charles the Bold, dar a pierdut piatra prețioasă într-o bătălie în anul 1477. Diamantul are o caracteristică a diamantelor de origine indiană deoarece culoarea este de un galben pal. Acest diamant este cunoscut ca fiind unul dintre primele “diamante de dimensiune jumbo”, care a fost tăiat cu faţete simetrice.

most famous diamond 9 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world
10. Taylor-Burton

Diamantul în forma de pară și în valoare de 69,42 carate, a fost inițial tăiat dintr-un diamant brut ce cântarea nici mai mult nici mai puțin de 240,80 de carate și a fost cumpărat pentru suma de suma de 1.100.000 $ de către Richard Burton pentru logodnica sa, Elisabeth Taylor. Diamantul a fost descoperit în 1966 în Transvaal, Africa de Sud.

most famous diamond 10 10 Greatest and most Famous Diamonds in the world

Sursa: theoddpics.com

3 comments on “Top 10 – Diamante celebre

  1. Foarte tare topu asta al tau!
    Diamantul este doar o stare alotropica a carbonului. Si mina de creion are mult carbon in ea dar nu e diamant. Ce e si cu natura asta, acelsi element chimic si totusi doua forme asa de diferite. Unul urat si moale in antagonie cu celalalt frumos si dur!

  2. Referitor la The Regent: afirmati ca este unul dintre cele mai rare diamante din lume. Diamantul asta poarta un nume, are caracteristici unice, iar dumneavoastra spuneti ca este unul dintre cele mai rare diamante din lume? Nu credeti ca este chiar unic? Am putea spune ca o anumita categorie de diamante este rara (cele de o anumita culoare spre exemplu), dar nu putem spune ca ceva unic este cel mai rar. Este cam…ilogic, nu credeti?

    • dumneata,domnule ADRIAN,cred ca esti putin cam prea….pretios pentru ceea ce a insemnat efortul celui/celei care a creat aceasta pagina….nu numai ca nu vii cu o alta explicatie sau vre-o completare dar ,personal eu unul te gasesc plin de penibil,iti place sa te bagi in seama probabil…du-te in politica,cam acolo este lumea dumitale,vorbesti mult si nu spui…NIMIC,ABSOLUT NIMIC…eu sunt de meserie (bijutier,..printre altele)si tocmai ma grabesc sa adaug felicitarile mele celui/celei care a creat aceasta pagina…chiar daca nu are toate datele..este foarte frumos realizata…ca fost politist,sociolog si profesor ,am oroare de …criticii care ,nu numai ca NU SPUN NIMIC,DAR SUNT DOAR ASA ….INTEMPERII PENTRU TOTI CEI CARE CHIAR FAC CEVA ….ma opresc aici cu ..critica mea pentru A-I ADUCE MULTUMIRI SI MERITATE LAUDE CELEI/CELUI CARE A REALIZAT ACEASTA PAGINA SUPERBA!Cu stima cms.sef(r)de politie prof.PRECUP FLORIN

Leave a comment