Ce vom găsi oare dincolo…

… de ușa Noului An, care tocmai ni s-a deschis? Am trecut în Noul An cu bucurie și cu speranță. Cu speranța unui an mai bun decât cel care s-a încheiat, cu speranța că nu trebuie să ne mai facem griji pentru ziua de mâine. Acestea sunt speranțe. Pentru că – vorba aceea –  speranța moare ultima. Dar ce ne așteaptă de azi înainte? Am făcut atâtea pregătiri pentru a-l întâmpina cum se cuvine, dar el cu ce ne va întâmpina? Trebuie să avem grijă ce ne dorim și în ce măsură. Se spune că dacă îți dorești ceva cu adevărat, întreg Universul contribuie la îndeplinirea dorinței respective, totul e să vrei.

Eu, spre exemplu, am o întreagă listă de dorințe. Unele mai neînsemnate, altele mai speciale, unele care au șanse de a deveni realitate, altele mai puțin, însă majoritatea intră în categoria celor care ar trebui să se împlinească în 2011.

În primul rând îmi doresc o altă Românie. O Românie în care politicienii își respectă cuvântul dat în campaniile electorale, o Românie în care politicienii nu ne mai mint pe față și își bat joc de noi, o Românie în care să putem trăi demn și să fim răsplătiți pe măsura muncii noastre. Îmi doresc o Românie în care sistemul sanitar să fie la standarde occidentale, precum și sistemul educațional. Îmi doresc ca elevii noștri să participe la competiții internaționale și să fie pe primul loc, deoarece de cei care sunt astăzi pe băncile școlii depinde viitorul nostru. Dar și invers – generațiile tinere depind de noi pentru a ajunge oameni de valoare. Părinții trebuie să fie responsabili, la fel și profesorii, care ar trebui să fie plătiți cu salarii decente, încât să nu mai fie necesare meditațiile la care nu au acces decât cei ai căror părinți își permit acest lucru. Îmi doresc o Românie în care fiecare român să fie tratat cu respect și să se simtă respectat. Îmi doresc o Românie în care nu mai existe interese sau conflicte de interese care să afecteze omul de rând. Îmi doresc să nu mai fie furați nici salariații și nici pensionarii pe motiv că ”Este criză” și că ”Nu mai sunt fonduri”, dar pe de altă parte să se facă cheltuieli exagerate din banul public pentru diverse achiziții inutile care să îi ajute pe cei de la Putere să își rotunjească punga.

Nu știu care sunt dorințele dvs și tocmai de aceea aș vrea să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea mea: Ce vă doriți pentru Noul An? Care sunt speranțele dvs? Cum vedeți cele 365 de zile ale lui 2011? Iar la finalul anului, pe data de 31 decembrie, vă dau întâlnire tot aici, pe acest site, pentru a-mi spune în ce măsură dorințele dvs au devenit realitate.

Alice Boboc

Articol apărut și pe site-ul România Press

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s