Explicația celor două vaci

1. Un Creştin-Democrat: Ai două vaci. Îți păstrezi una şi pe cea de-a doua o dai vecinului tău.

2. Un Socialist: Ai două vaci. Guvernul îți ia una şi pe cealalță o dă vecinului tău.

3. Un Republican: Ai două vaci. Vecinul tău nu are niciuna. Și ce dacă?

4. Un Democrat: Ai două vaci. Vecinul tău nu are niciuna. Te simți vinovat pentru succesul tău. Așa că votezi pe cei care îți pun impozite pe vaci, forţându-te să vinzi una ca să strângi bani pentru plata taxei. Persoanele pentru care ai votat iau apoi banii din taxe și cumpără o vacă pe care apoi o dau vecinului tău. Iar tu te simți împăcat.

5. Un Comunist: Ai două vaci. Guvernul le ia pe amândouă, iar ție își oferă laptele.

6. Un Fascist: Ai două vaci. Guvernul le ia, apoi îți vinde ție laptele. Te ascunzi în subteran şi începi o campanie de sabotaj.

7. Democraţia – în stil american: Ai două vaci. Guvernul te taxează astfel încât să vinzi ambele vaci pentru a sprijini o persoană dintr-o țară străină, care are doar o vacă, ce a fost facută cadou de guvernul tău.

8. Capitalismul – în stil american: Ai două vaci. Vinzi una, cumperi un taur şi formezi o cireadă.

9. Birocraţia – în stil american: Ai două vaci. Guvernul le ia pe amândouă, împușcă una, o mulge pe cealaltă, îți plătește laptele, apoi aruncă laptele în canal.

10. O companie americană: Ai două vaci. Vinzi una, iar pe cealaltă o forţezi să dea lapte cât pentru patru vaci. Și ești surprins să vezi că moare vaca.

11. O companie franceză: Ai două vaci. Faci grevă pentru că vrei trei vaci.

12. O companie japoneză: Ai două vaci. Le reproiectezi astfel încât acestea să fie cât o zecime din dimensiunea unei vaci obișnuite, dar să producă de douăzeci de ori cantitatea de lapte a acesteia.

13. O companie germană: Ai două vaci. Le reproiectezi astfel încât acestea să trăiască 100 de ani, să mănânce o dată pe lună şi să se mulgă singure.

14. O companie italiană: Ai două vaci, dar nu știi unde sunt.Așa că intri în pauza de prânz.

15. O companie rusească: Ai două vaci. Le numeri și afli că ai cinci vaci. Le numeri din nou și afli că ai 42 de vaci. Iarăși le numeri și afli că ai 12 vaci. Te oprești din numarat vacile și deschizi o altă sticlă de vodcă.

16. O companie mexicană: Crezi că ai două vaci, dar nu știi cum arată o vacă. Așa că tragi mai bine un pui de somn.

17. O companie elvețiană: Ai 5000 de vaci, dar niciuna nu îţi aparţine. Ești taxat pentru că ai grijă de ele pentru alții.

18. O companie braziliană: Ai două vaci. Intri într-un parteneriat cu o corporaţie americană. Curând vei avea 1000 de vaci, iar compania americană declară falimentul.

19. O companie indiană: Ai două vaci. Le divinizezi.

Sursa: blippitt.com

Leave a comment