Oameni malefici ai tuturor timpurilor

Experimente oribile, crime, genocid –  acțiuni ale unor oameni bolnavi psihic, care și-au maltratat și și-au ucis semenii cu o cruzime ieșită din comun. Iar unii dintre aceștia nu au stat nici măcar o singură zi la închisoare! Dar, indiferent de pedeapsa primită, orice sentință ar fi fost totuși prea blândă pentru acești monștri…

Delphine LaLaurie
În anul 1834 un incendiu puternic a zguduit un cartier din New Orleans, SUA. Aparent, focul izbucnise involuntar din bucătăria unei vile dintr-un cartier bine poziționat în oraș. Pompierii sosiți pentru a stinge incendiul s-au îngrozit când au intrat în casa cu pricina. În bucataria de unde pornise incendiul se aflau doi sclavi prinși în lanțuri de pereți, iar toate încăperile din casă erau transformate în adevărate camere de tortură.

Zeci de cadavre desfigurate atârnau în lanțuri pe toti pereții. Mulți dintre ei fiind folosiți pentru experimente grotești. Unuia dintre sclavi îi fusese înlocuit aparatul genital cu unul feminin, iar unei femei îi fuseseră tăiate toate membrele ca să semene cu un cărăbuș. Majoritatea sclavilor din casă (câteva zeci) aveau gurile cusute, toți murind de foame. Doi sclavi fuseseră operați pe viu, având membrele înlocuite între ele.

Delphine LaLaurie nu a fost niciodată prinsă. Ea a reușit să scape înaintea sosirii pompierilor. Chiar daca a fost îndelung căutată de autorități, ea nu a fost judecată și condamanată niciodată pentru atrocitatile comise. Zvonurile spun că ea a reușit să părăsească SUA cu destinația Paris.

Ilse Koch – tânara SS

Oameni malefici  ai tuturor timpurilor

Cunoscută sub pseudonimul de „Cățeaua Buchenwald –ului”, datorită sadismului ieșit din comun, Ilse Koch era soția unui comandant SS pe nume Karl Otto Koch. Ilse a reușit să devina mult mai faimoasă în lagărele de concentare decât soțul ei.

Tânăra membră SS se plimba dezbracată complet, cu un bici în mână, printre deținuții din lagăre, iar dacă vreunul clipea sau întorcea capul dupa ea, era împușcat pe loc.

Cea mai faimoasă acuzație care i-a fost adusă dupa razboi este aceea ca a comandat moartea mai multor deținuți care aveau tatuaje interesante pentru a folosi pielea lor la diferite obiecte de artizanat pe care le aranja prin casă.

Shiro Ishii – doctorul nebun

Oameni malefici  ai tuturor timpurilor

Microbiologist și locotenent general al Unități 731 în armata Imperială Japoneză, Shiro Ishii a scandalizat lumea cu experimentele grotești pe care le-a desfășurat începând cu anul 1932, sub protecția unui proiect secret al armatei.

Shiro Ishii și-a stabilit cartierul general undeva în apropierea orașului Harbin, China. Printre numeroasele atrocități se numără : disecții pe femei în viață (majoritatea gravide) sau amputarea membrelor și reatașarea în alte locuri al corpului pentru mai mulți prizonieri. Au fost înregistrate cazuri in care membrele mai multor detinuti, aflati in viata, au fost inghetate si ulterior studiate. De asemenea prizonierii din lagarul de la Harbin au fost folositi pentru testele grendelor și a aruncătoarelor de flăcări – teste ce urmăreau îmbunătățirea armamentului japonez.

Ishii nu a petrecut nici măcar o zi în închisoare pentru atrocitățile comise deoarece, după război americanii i-au oferit imunitate. Shiro Ishii a murit de cancer la gât la vârstă de 67 de ani.

Ivan cel Groaznic

Oameni malefici  ai tuturor timpurilor

Toată lumea a auzit de Ivan cel Groaznic al Rusiei, dar nu multă lume cunoaște de la ce i se trage apelativul.

Ivan al IV-lea a fost primul țar al Rusiei, încoronat în anul 1547. În anul 1570 Ivan a aflat că majoritatea nobililor ruși din Moscova vroiau să fugă, speriați de atitudinea de tiran al noului țar. Ca să nu rămână fără contribuabili, Ivan a ordonat construirea unui zid care să înconjoare orașul împedicând fugă oricărui cetățean. Aproximativ 1000 de persoane au fost torturate zilnic pentru a afla informații despre planul nobililor din oraș.

Ulterior, Ivan și-a omorat copilul (accidental – l-a lovit în cap cu sceptrul) în urma unei dispute minore. Fiul intrase intr-o discuție aprinsă despre cum trebuie să te îmbraci la o petrecere.

Oliver Cromwell
Este cunoscut pentru modul în care a impus religia în Irlanda în timpul Războiului celor trei Regate. Cromwell este responsabil pentru moartea a mai bine de 200,000 de femei și copii catolici considerați eretici.

Amărăciunea provocata de Oliver Cromwell a stat la baza independenței câștigate de Irlanda în fața britanicilor mulți ani după.

În anul 1658 Cromwell moare, dar repulsia față de el a dus ca în anul 1661 trupul lui să fie dezgropat și executat (postmortem) în cadrul unei ceremonii de comemorare a morților din război. Trupul său a fost atârnat în fața Westminster Hall timp de 24 de ani.

Jiang Qing


Oameni malefici  ai tuturor timpurilor

Soția dictatorului chinez Mao Tse-tung este principalul vinovat din spatele Revoluției Culturale chineze. În timpul revoluției multe artefacte antice, cărti, clădiri sau picturi tradiționale chinezești au fost distruse în incercarea de șterge istoria țării și impunerea unei noi ideologii – Comunismul.

Timp de 10 ani, cât a durat Revoluția, Jiang Qing a exilat și torturat sute de savanți și istorici chinezi ce se împotriveau noului regim.

Aceiași soarta au avut-o și peste 500,000 de oameni obișnuiți care nu au vrut să îmbrățișeze noile reguli. Anumite surse susțin că cifra se apropie în realitate de 3 milioane de victime.

Cambogianul Pol Pot

Oameni malefici  ai tuturor timpurilor
Pol Pot a ocupat funcția de prim-ministru al Cambogiei în perioada 1976-1979 . Ministrul a impus o reformă agrară extremă și foarte brutală în Cambogia, astfel, majoritatea locuitorilor din orașe au fost relocați în fermele de la țară pentru a produce mai multe alimente. Combinația de sclavie, înfometare și lipsa accesului la servicii medicale primare a dus la moartea a mai bine de 2 milioane de cambogieni, aproximativ o treime din totalul populației.

Regimul său se face vinovat și de masacrul intelectualilor și al burghezilor, pe care simpatizanții lui Pol Pot îi considerau inamci ai poporului. Ca să nu folosească prea multă muniție, majoritatea intelectualilor au fost omorați cu ciocane, topoare, săbii sau bețe de bambus foarte ascutite.

Heinrich Himmler
Este unul dintre cei mai mari criminali de război ai tuturor timpurilor. Este cel care a definit cuvântul Holocaust prin masacrarea a mai bine de 6 milioane de evrei. Himmler a încercat să cultive rasa Ariana, o rasă formată numai din oameni perfecți, de origine nordică, ce ar fi avut aptitudini speciale.

Himmler a încercat să negocieze o predare condiționată cu armata americană, după terminarea războiului, dar cele două părți nu au ajuns la o concluzie. Acesta a fost capturat și acuzat de crime împotriva umanității. Heinrich Himmler s-a sinucis înainte de a fi judecat și condamant.

Adolf Hitler și Josef Stalin

Oameni malefici  ai tuturor timpurilor

Cei doi tirani ai Europei sunt considerați cei mai malefici oameni din toate timpurile. Majoritatea topurilor de profil îi indică pe cei doi ca fiind principalii responsabili pentru moartea a mai bine de 60 de milioane de oameni de pe tot Globul.

Dacă în cazul lui Hitler, evreii constituiau cea mai mare problemă, în cazul lui Stalin, inamicii poporului erau considerați toți cei care nu adoptau valorile regimului comunist. Astfel, mai bine de 10 milioane de oameni (numai din rândul intelectualilor) au fost masacrați în Rusia stalinistă.

Sursa: yuppy.ro

4 comments on “Oameni malefici ai tuturor timpurilor

  1. aceasta lista este incompleta, referindu-se doar la epoca moderna. Dar toate acestea au inceput cu mult inainte: din Antichitate si exterminarea a populatii intregi de care nici nu se mai stie ( vezi relatarile din Vechiul Testament etc. despre genocidurile comise de vechii regi evrei impotriva popoarelor cu care coabitau pe “pamantul promis”, genocidurile comise de Imparatii romani, Torquenada si Inchizitia, Biserica Catolica in Lumea Noua, Africa etc. De toate acestea este cineva responsabil, cineva care a hotarat si a pus in aplicare exterminarea unor intregi populatii.

    • Da, îmi dau seama ca lista este incompletă la câți nebuni au fost de-a lungul timpului și cred ca s-ar putea realiza un dicționar cu asemenea specimene! Din nefericire.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s