10 lucruri interesante pe care poate nu le știați despre Charlie și Fabrica de Ciocolată

Au trecut câțiva ani de când a fost lansat celebrul film, dar poate nu știați că filmul original Charlie şi Fabrica de Ciocolată a fost realizat în 1971, avându-l pe Gene Wilder în rolul lui Willy Wonka, iar versiunea din 2005, care a fost regizată de Tim Button, cu Johnny Depp în același rol, este un remake; filmul se bazează pe cartea scrisă de Roald Dahl în 1964.

Pentru cei care nu cunosc povestea – deși mă îndoiesc -, personajul principal este Charlie Bucket, un băiețel ce provine dintr-o familie săracă, placerea lui cea mai mare fiind ciocolata, pe care, din pacate, nu își permite să și-o cumpere. În cele mai multe seri în familia Bucket, cina este un bol cu supa diluată de varză, pe care micul Charlie o împarte bucuros cu părinții și cu bunicii din partea ambilor părinți. Casa lor este micuță, în ruina, rece, dar acolo domnește iubirea. În fiecare noapte, ultimul lucru pe Charlie îl vede de la fereastră este fabrica imensă de ciocolată și adoarme visând la ce ar putea fi înăuntru. Timp de aproape cincisprezece ani, nimeni nu a vazut nici macar un muncitor care să intre sau să iasă din fabrica, și nici nu l-a zărit pe proprietarul fabricii, Willy Wonka. Cu toate acestea, în mod misterios, se fabrică și se transportă în magazine din întreaga lume cantități impresionante de ciocolată. Lucrurile se schimbă însă atunci când Willy Wonka anunță un concurs special. Cinci bilete aurite au fost ascunse în cinci batoane de ciocolată și trimise la magazinele din toată lumea. Cei cinci copii care vor găsi aceste batoane de ciocolată vor avea parte de un tur special al fabricii de ciocolată Wonka. Charlie găsește, spre norocul lui, unul dintre bilete și, împreună cu alți patru copii, mai neastâmpărați decât el, va beneficia de vizita la fabrica de ciocolată. Dar aceasta excusie în lumea dulciurilor este plină de surprize și întâmplari la care Charlie nu s-ar fi așteptat vreodată.

Dar iată câteva lucruri interesante din film despre care mulți poate nu știu:

1. Primul film Willy Wonka și Fabrica de Ciocolată a fost un dezastru în box office, dar acum este recunoscut ca fiind un film cult.

2. Willy Wonka (Gene Wilder) a fost prezent la lansarea filmului în New York împreună cu Wonkamobile, iar toți cei prezenți au primit îngheţată şi batoane de ciocolată.

3. Cântecul Candyman a apărut iniţial în filmul Willy Wonka și fabrica de ciocolată. Sammy Davis Jr a transformat acest cântec într-un adevărat hit, în 1972.

4. Rockerul Marilyn Manson este un mare fan al filmului și foloseşte  caracterele stilului Willy Wonka pentru cele mai multe dintre albumele sale, dar și pe autocolante şi postere.

5. 781 de tone de ciocolată artificială au fost folosite pentru râul de ciocolată care apare în cel de-al doilea film, iar 145 de tone de ciocolată artificială au fost folosite pentru cascadă, un total de aproape 1000 de tone de ciocolată falsă realizată pentru zona râului.

6. 110, 000 de batoane de ciocolată din plastic au fost produse și împachetate de către Nestle. Acestea au fost folosite mai ales pentru Mr Salt’s Nut Factory, unde directorul acestei fabrici face tot posibilul pentru ca fiica sa, Veruca, să câștige biletul de aur și cere celor 500 de angajate să desfacă pachetele de ciocolată.

7. 1850 de batoane reale de ciocolată au fost realizate de către Nestle pentru acest film. A fost necesară o rulotă specială în care să fie păstrată toată ciocolata, la o anumită umiditate și în condiţii de siguranţă.

8. Toată ciocolata a fost produsă din ingrediente reale, dar și alte dulciuri au fost făcute special pentru film precum toate acadelele de pe copaci.

9. Barca de sticlă cu care vizitatori au călătorit pe râul de ciocolată măsura 9 m x 3m și a durat 20 de săptămâni până a fost gata construcția ei; a fost proiectată special să plutească pe râul de ciocolată, iar mai târziu a fost instalată ca pistă pentru scena tunelului.

10. Secvența în care apar veverițele nu este animată. Dresorul Michael Alexander şi echipa sa au petrecut 19 săptămâni pentru a ”convinge” cele 40 de veveriţe să stea aliniate și să decojească nucile. Astfel, veverițele au fost dresate să se aşeze pe scaune în timp ce desfăceau nucile, iar cojile să cadă pe banda rulantă. Și culmea – să reziste să nu le ronțăie miezul!

Sursa: hubpages.com

5 comments on “10 lucruri interesante pe care poate nu le știați despre Charlie și Fabrica de Ciocolată

Leave a comment