Cubul digital descoperă colecții de imagini

CubeBrowser este un cub cu afişaj digital pe toate cele șase fețe ale sale, care se conectează la baze de date online gen Flickr.com. Poate să navigheze prin mii de imagini, dar fotografiile sunt grupate în funcţie de tag-uri. Pe orizontală se schimbă imaginile, iar pe verticală se modifică tag-urile. CubeBrowser reprezintă o călătorie uimitoare prin tărâmuri ascunse în baze de date online şi oferă un mod unic de a naviga prin asocierile de tag-uri. Controlul aparatului se realizează prin efectuarea acțiunilor direct pe cub, și astfel se pot descoperi colecții de imagini într-un mod jucăuș.

Sursa: thepadrino.com

Un bătrân s-a dat într-un roller-coaster de 90 de ori într-o singură zi

Un bărbat în vârstă de 78 de ani a fost pasager al unui roller-coaster din Pittsburgh nu o dată, ci de 90 de ori într-o zi! Și astfel a ajuns cu numărul plimbărilor sale din viața sa la cifra incredibilă de 4000. Vic Kleman petrece aproximativ cinci ore pe zi într-un astfel de roller coaster, iar pentru prima dată s-a urcat într-un astfel de trenuleț în 1959. “Este distractiv. Nu încerc să depășesc niciun record”, a declarat Kleman. Duminica trecută, Vic Kleman a făcut 90 de ture consecutive în cinstea aniversării lui Jack Rabbit, roller-coaster care are o înălțime de 24 de m, dar înrăitul fan se mulțumește de obicei doar cu 20 de ture într-o zi obișnuită. Kleman, care locuieşte în Knoxville şi este membru al asociației American Coaster Enhusiasts, a spus că niciodată nu se plictisește de călătoriile sale. ”La fiecare plimbare este cineva nou lângă tine și așa ai cu cine sa vorbești tot timpul.”

Sursa: uniquedaily.com

Casa ridicată din ziare

Elis F. Stenman a început în anul 1922 construirea casei sale (Massachusetts, Statele Unite) ca toată lumea – cu un acoperiș, podele și o structură din lemn. Dar în momentul în care a ajuns la ridicarea pereților, Stenman a ales să folosească un material diferit de lemn și anume ziarul.

Pereţii, ușile, dar și mobilierul sunt realizați din aproximativ 100.000 ziare lăcuite; 215 straturi de hârtie au fost lipite între ele cu un adeziv produs în casă, din făină, apă şi coji de mere pentru a face panouri de 3 cm grosime pentru pereți.

Toată mobila, inclusiv un ceas, biroul, scaunele, este funcţională şi a fost realizată în întregime din hârtie. Singurele excepţii sunt un pian, care desigur că este îmbrăcat în hârtie, şi un șemineu. Casa a rămas intactă de peste 80 de ani, singurele îmbunătățiri fiind lăcuiri ocazionale. Interesant este faptul că pereții, dar și mobila pot fi lecturați, titluri ale articolelor precum “LINDBERGH HOPS OFF FOR OCEAN FLIGHT TO PARIS” fiind încă vizibile.

Deşi motivele pentru care Stenman a ales hârtia sunt necunoscute, a fost cu siguranţă o Continue reading