Grădina suspendată din biserică

Artistul Shinji Turner a construit o instalație cunoscută sub denumirea de Grădina Suspendată a Bisericii Sfintei Cruci din Cincinnati ca parte a proiectului internațional Copacul Global, o inițiativă artisitică ce-și propune îmbunătățirea relației dintre natură și oameni.

Abandonată și uitată, biserica înălțată în secolul XIX i-a trezit interesul lui Turner Yama… Cu această lucrare artistul explorează partea spirituală a naturii folosind pereții dezgoliți de decorațiuni ai navelor bisericii.

Având o înălțime de 12 metri, instalația este formată dintr-un copac verde de mesteacăn susținut de către un copac de mesteacăn uscat și mort, care este poziționat invers. Cele două rădăcini ale copacilor sunt îngemănate, creând astfel o grădină suspendată în formă de cruce sau turn exact în centrul bisericii.

Turner-Yamamoto a mai creat în utimii 10 ani opere inedite. Artistul a mai adăugat că, scoțând copacii din mediul lor natural, a sperat să invite oamenii la o ”experiență” a naturii într-un mod meditativ.

Sursa: atlasobscura.com

6 comments on “Grădina suspendată din biserică

  1. Foarte interesant, dar si-a ales cam ciudat locul pentru astfel de lucrari. Parerea mea este ca putea sa faca acest lucru si in curtea bisericii. Oricum, impresionant !

    • Din punctul meu de vedere nu este greu de inteles motivul pentru care a adaugat copacul uscat. Mesteacanul verde sugereaza viata, pe cand mesteacanul uscat, prin pozitionarea sa (pentru a da impresia de radacini) simbolizeaza faptul ca oamenii sunt datori sa pastreze verzi copacii si nu sa ii distruga, afectandu-le principala sursa a vietii – solul.

  2. Interesant. Cand ai bani poti sa faci o gramada de lucruri. Unii isi iau BMW-uri, iar altii suspendeaza copaci. Si sincer daca as fi bogat as face parte din a 2-a categorie de oameni. 😀

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s