Sfârșitul lumii în 2012? Mayașii n-au vorbit niciodată despre așa ceva

Oamenii de știință mexicani, membri ai Universității Naționale Autonome din Mexic (UNAM), au specificat faptul că nu există profeții ale civilizației mayașe privind apocalipsa sau un pericol mondial care ar urma sa se desfășoare în decembrie 2012.

“În scrierile civilizației străvechi Maya nu există niciun fel de profeție cu privire la o eventuală Apocalipsă în 2012”, a subliniat Carmen Valdez, coordonatoarea Centrului de studii maya din cadrul UNAM.

Mayașii si-au calculat calendarul lor, care expiră la 21 decembrie 2012, pe o perioadă de 5.125 de ani, însă niciodată nu au arătat că după această perioadă va veni sfârșitul lumii.

Potrivit lui Carmen Valdez, mayașii aveau o noţiune circulară a timpului, pentru ei “istoria se repeta la un moment dat, după care începe o nouă numărătoare inversă”.

“Oricine va analiza hieroglifele acestei vechi civilizații se va convinge de absența vreunui avertisment scris privitor la iminența unui cataclism global care ar putea lovi planeta”, a adaugat și savantul german Nikolai Grube de la Universitatea din Bonn.

Indienii Maya au calculat, înca de acum 4.000 de ani faptul că la data de 21 decembrie 2012 Soarele se va alinia cu Ecuatorul galactic și cu stelele din jurul Caii Lactee, fapt confirmat și de astonomii contemporani.

Alte teorii despre apocalipsa din 2012

În ultima perioada s-au vehiculat numeroase zvonuri conform cărora pe 21 decembrie 2012 va fi Ziua Apocalipsei. Unele persoane spun că sfârșitul calendarului mayaș marchează sfârșitul lumii, fapt contestat acum de oamenii de știință din Mexic.

Cercetătorii australieni susțin ca polaritatea Pământului se va schimba, fapt care poate declanșa o serie de factori care pot duce la exterminarea vieții pe planetă.

Pentagonul sprijină această teorie, aducând în prim-plan Rezonanța Schuman (pulsul Terrei), care poate duce la schimbarea calității timpului, ziua urmând să aibă 16 ore, nu 24, dar și la creșterea nivelului vibrațional al oricărei ființe vii de pe Pământ.

Subiect pentru filme

Pe fondul isteriei apocalipsei în 2012, regizorii americani au creat și filme care prezintă într-o manieră destul de realistă ultimele clipe ale omenirii pe Pământ. În afară de instalarea panicii în rândul oamenilor, aceste filme au mai realizat ceva: încasări record și cozi interminabile în cinematografe.

Sursa: știri.rol.ro

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s