Top 10 – Cei mai înalți munți din lume

10. Muntele Annapurna – Nepal

Se află pe locul zece dintre cele mai înalte zone muntoase din lume, cu o altitudine de 8091 de metri.

9. Muntele Nanga Parbat – Pakistan

Nanga Parbat are o înălţime de de 8155 m și este unul dintre cei mai periculoși munți, reprezentând un risc mortal pentru alpiniștii care se aventurează pe crestele sale.

8. Muntele Manaslu – Nepal

Manaslu este situat în Mansiri Hima în Nepal, cu o altitudine de 8163 m.

7. Muntele Dhaulagiri – Nepal

Dhaulagiri (în traducere Muntele Alb) este în prezent un punct de atracție pentru turişti şi alpinişti, cu o înălţime de 8167 m.

6. Muntele Cho Oyu – Nepal / Tibet

Cho Oyu (în traducere Zeița de Topaz) este situat în Himalaya la graniţa dintre China şi Nepal și are înălţimea de 8201 m.

5. Muntele Makalu – Nepal / Tibet

Muntele Makalu are o altitudine de 8463 m, și se află situat la graniţa care dintre Nepal şi China.

4. Muntele Lhotse – Nepal

Lhotse are două nume diferite, Lhotse este denumirea oficială, în Nepal, iar al doilea este Lhozê în limba chineză. Este situat la graniţa care leagă Tibetul (China) de Khumbu (Nepal). Înălţimea sa este de 8511 m.

3. Muntele Kangchenjunga – Nepal

Kangchenjunga măsoară 8586 m, iar numele său înseamnă ”Cele cinci comori ale zăpezii” ( doarece este binecuvântat cu cele cinci comori ale lui Dumnezeu: aur, argint, pietre prețioase, grâne și cărți sfinte).

2.  Muntele K2 (Muntele Godwin Austen) – Pakistan

K2 are înălţimea de 8611 m, litera K desemnează masivul Karakorum, uriaşul lanţ muntos aflat la nord-vest de Himalaya centrală, iar cifra 2, o ordine stabilită arbitrar de primii topografi. Este un munte extrem de periculos și mulți alpiniști au murit încercând să-l cucerească.

1. Muntele Everest – Nepal / Tibet

Everest este muntele cel mai înalt din lume și are 8848m. În nepaleză numele muntelui este Sagarmatha (Zeiţa Cerului), iar în Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (Mama Universului). Numele din limba engleză, Everest, a fost dat în onoarea topografului britanic Sir George Everest.

Sursa: planetoddity.com

9 comments on “Top 10 – Cei mai înalți munți din lume

  1. INFORMATIILE ASTEA SUNT DESTUL DE BUNE DAR AR TREBUI SI DIN ALTE TARI IN ALTA RUBRICA.ACEASTA E TOP 10,RESTUL AR PUTEA FI IN TOP 100 SAU TOP 1000.ESTE O INSULTA LA ADRESA CARPATILOR NOSTRI.NAM DREPTATE?ORICUM ESTE BINE SI ASA.SORRY DE CRITICI.ASA IS EU……

  2. Nice post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis.
    It will always be useful to read articles from other writers and use something from
    their websites.

  3. Ai uitat de niste munti de prin Hawaii…MAUNA KEA e cel mai inalt din lume 10 200 si ceva de metri si e un vulcan

Leave a comment